Una din Legile lui Murphy spune că tot ce începe prost se termină şi mai prost dar, cu toate acestea, nimic nu anunţa eşecul echipei de handbal feminin, CSU CSM Oradea în faţa băimărencelor de la CS Extrem. Orădencele au avut 18-14 la pauză, au mai condus de-a lungul părţii secunde cu patru goluri, însă au pierdut cu 30-32. Echipa orădeană nu a reuşit să marcheze decât un gol în ultimele 9 minute de joc.

Arena Antonio Alexe a găzduit partida din etapa a doua a Diviziei A de handbal dintre CSU CSM Oradea şi Extrem Baia Mare. După 0-2 pe tabelă, Oradea a revenit în joc şi a preluat conducerea cu 6-5. S-a mers o perioadă cap la cap după care, încet dar sigur, Oradea s-a distanţat pe tabelă la: 12-9, 16-12 pentru a încheia o primă repriză, bună ca exprimare, cu un avantaj de patru goluri: 18-14.

Revirimentul oaspetelor a fost anunţat încă din debutul părţii secunde, când echipa pregătită de fostul internaţional, Adi Popovici, a venit la o singură lungime: 20-19 (min.33) şi 23-22(min. 38). Cu un sfert de oră înainte de final, pe baza unei apărări atente, Oradea a refăcut distanţa de la pauză: 26-22 (min. 45) şi se anunţa un ultim sfert de oră destul de liniştit.

Extrem Baia Mare, o echipă cu jucătoare ce au încă „dinţi de lapte”, nu a cedat. Junioarele din Maramureş au dovedit că au aer mai mult şi au învins într-un final aprins. CSU CSM Oradea a avut 29-27 în minutul 52 şi posesia. Din păcate, pentru echipa gazdă, apărarea a cedat iar atacul n-a mai reuşit nimic în ultimele nouă minute cu excepţia unui singur gol. Măgurean, cu o dublă, a egalat la 29 apoi Nichitean a marcat, imitată de Petruşe şi  în ciuda opoziţiei Irinei Muntean (autoare a 8 goluri) nimic nu a mai ieşit.

Pe final precipitarea şi-a făcut loc în privirea şi aşa înceţoşată a gazdelor. Au fost două atacuri decisive în care orădencele au dat mingea afară pe „poziţional”, fără nicio presiune, iar Baia Mare n-a scăpat şansa ce i s-a oferit ca prin minune şi a plecat de la Oradea cu toate punctele.


CSU CSM Oradea – CS Extrem Baia Mare 30-32 (18-14)

CSM CSU Oradea: Edina Somogy, Helga Deszo – Bianca Mârcă, Irina Munteanu 8, Aurelia Cristoaica 6, Maria Damian 2, Loredana Pătruţiu, Elisabeta Hlincă 5, Cornelia Vrabie 3, Dana Verzea 2, Lidia Puţ 1, Ioana Almăşan, Vali Motogna, Georgiana Codrea 3. Antrenor: Doina Ardelean.   

Extrem Baia Mare: Flori Băldean, Delia Bohotici, Alexandra Bohuţ – Raluca Sas, Alexandra Filip, Teodora Măgurean 6, Diana Nichitean 7, Alexandra Roatiş 1,  Romina Petruşe 6, Kinga Rajko 1, Camelia Paşca 5, Adana Pop 6. Antrenor: Adi Popovici.

Arbitri: Dacian Chiriac şi Dabiel Vlasa (ambii din Bistriţa)

Eliminări de două minute: 6-4

Aruncări de la 7 metri: 4 (1 ratată) – 8 (2 ratate)