Handbalistele de la CSU CSM Oradea au început noul an foarte bine. Astfel, după victoria de la Mioveni, elevele antrenoarei Doina Ardelean s-au impus, duminică, pe teren propriu, şi în faţa celor de la Naţional Braşov.

Meciul, care s-a desfăşurat la Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea şi a contat pentru etapa a XI-a din Seria B a campionatului Diviziei A, s-a încheiat cu victoria la şase goluri a orădencelor, scor 35-29.

De menţionat că şi la capătul primei reprize scorul a fost favorabil gazdelor, la limită însă, cu 14-13.

Aşa după cum o arată şi scorul, prima repriză a fost mai echilibrată, însă, în partea a doua, orădencele s-au desprins, avantajul lor crescând la trei-patru goluri diferenţă. Totuşi, oaspetele nu au cedat aşa uşor şi au încercat să revină, ajungând, cu 10 minute înainte de final, la un singur gol faţă de adversară, scor 26-25.

Finalul partidei a fost bine gestionat însă de elevele antrenoarei Doina Ardelean,  care au refăcut diferenţa, ba mai mult, chiar şi-au mărit avantajul, câştigând în final cu 35-29.

Astfel, CSU CSM Oradea şi-a trecut a treia victorie în cont în acest sezon şi a urcat până pe locul VII, cu 9 puncte, în clasamentul Seriei B.

Marcatoarele echipei bihorene în acest meci au fost: Munteanu, cu 8 goluri, Cristoaica, cu 6, Motogna, Diniş Vârtic şi Hlinca, cu câte 5, Mârcă, autoare a 2 goluri, Pantea, M. Damian, I. Damian şi Hercuţ, cu câte un gol.

"Începem să culegem roadele unei munci titanice pe care cu toţii o depunem de un an şi jumătate. Echipa începe să arate bine, iar atunci când spuneam că la Oradea se poate face o treabă bună doar cu răbdare şi muncă nu m-am înşelat. Felicit fetele pentru abordarea lor şi felul cum s-au implicat în acest joc, ştiam că întâlnim un adversar bun şi le-am spus ca se va juca din primul până în ultimul minut. Jucătoarele cu experienţă au tras echipa după ele, dar şi cele mai tinere au răspuns pe măsură", a declarat, după joc, antrenoarea formaţiei orădene, Doina Ardelean.

În etapa viitoare, CSU CSM Oradea va juca în deplasare, pe terenul formaţiei ASC Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, duminică, 22 ianuarie.