Etapa din weekend din cadrul Campionatului Naţional de Handbal a fost favorabilă echipelor orădene. Nu numai băieţii de la CSM şi-au adjudecat jocul susţinut, ci şi fetele de la CSU s-au impus în meciul pe care l-au disputat pe teren propriu cu CSU Reşiţa.

Forma bună arătată de orădence în ultima perioadă, s-a văzut încă o dată, în duelul cu una dintre formaţiile cu pretenţii din campionatul Seriei B a Diviziei A. Echipa pregătită de Doina Ardelean a obţinut un succes important, cu scorul de 28-25, în disputa cu reşiţencele, după ce şi la pauză conduceau cu 15-8, într-un duel ce a contat pentru etapa a 9-a.

De menţionat că dacă la finele sezonului trecut, echipa din Reşiţa a participat la barajul de promovare în Liga Naţională, anul acesta, cu întăriri din prima ligă, se anunţă o formaţie care poate pune în pericol supremaţia celor două pretendente clare la promovare, Minaur Baia Mare şi SCM Timişoara. 

Fetele de la CSU Oradea au condus din primul până în ultimul minut, în debutul reprizei secunde având chiar 9 goluri avantaj (18-9). În ultima parte a jocului, antrenoarea Doina Ardelean a introdus în teren jucătoare mai puţin utilizate, oaspetele reuşind astfel să reducă din diferenţă. Partida s-a încheiat cu scorul de 28-25 şi a demonstrat încă o dată că, în ciuda vârstei nu tocmai fragede, handbaliste precum Rudics, Petric, Vârtic, Cetăţeanu sau Gulnara pot face clar diferenţa.

"Nu vreau să mă gândesc la ce nivel eram acum dacă şi CSM-ul rămânea aproape de noi. Avem un lot restrâns, dar inimos, fetele acestea au jucat handbal şi nu l-au uitat. Sperăm să putem transfera câteva jucătoare tinere, iar pe viitor să clădim o piramidă locală. Cu puţin suport, se pot face lucruri mari", a declarat, la finalul jocului, Doina Ardelean, antrenoarea CSU Oradea.

După această victorie, CSU Oradea a urcat o poziţie în clasament, ocupând acum locul al VII-lea cu 14 puncte, după 4 victorii, 2 rezultate de egalitate şi 3 înfrângeri. În etapa viitoare, bihorencele vor juca în deplasare cu penultima clasată, KSE Târgu Secuiesc, miercuri, 15 noiembrie.


CSU Oradea – CSU Reşiţa 28-25 (15-8)

CSU Oradea: Claudia Cetăţeanu, Crina Pintea – Cristina Matiaş, Irina Munteanu 4 goluri, Dana Vrezea 3, Cipriana Petric 7, Jenica Rudics 6, Cornelia Vrabie 1, Gulnara Biţiş 2, Camelia Bartoş, Eliza Hlinca 1, Anamaria Hercuţ, Geta Diniş Vârtic 4. Antrenori: Doina Ardelean şi Cristian Ardelean.

CSU Reşiţa: Delia Roman, Maria Popescu, Andra Iota – Beatrice Kovari 2, Adriana Voina 7, Simina Vezentan 4, Alexandra Bucur 3, Iulia Bledea 2, Claudia Baldovin 1, Geanina Iung, Marinela Prycop, Cătălina Dumitrescu, Denisa Ion 2, Alşina Cristea 3. Antrenor: Cristian Busuioc.