Handbalistele de la CSU Oradea au cedat la o diferenţă de şase goluri meciul pe care l-au disputat duminică, în deplasare, pe terenul celor de la CSU Reşiţa, în cadrul etapei a 22-a a campionatului Diviziei A, Seria B.

Gazdele s-au impus cu scorul de 26-20, după ce şi la pauză conduceau cu 12-11.

Învinse 28-25 în tur, la Oradea, studentele bănăţence au fost mai determinate, iar moralul bun obţinut după victoria din deplasare, de la Argeş, din etapa trecută, le-a dat aripi pentru un nou succes. În schimb, CSU Oradea, echipă măcinată de unele probleme interne în săptămâna premergătoarea acestui meci, s-a prezentat onorabil reuşind să ţină jocul în suspans timp de o repriză şi jumătate.

În ultimul sfert însă, căderea oaspetelor, pe fondul unor inexactităţi la finalizare, a fost fructificată la maxim de către echipa gazdă, care a galopat spre o victorie fără emoţii spre final. "Un exemplu de sacrificiu al Ciprianei Petric, căpitanul nostru, care a ajuns la Reşiţa cu maşina personală direct de la înmormântarea tatălui ei, iar cu toate acestea şi-a adunat din puterile rămase pentru a-şi ajuta echipa. Cu astfel de oameni, handbalul feminin nu va pieri pe malurile Crişului Repede", a declarat, după joc, Cristian Ardelean, antrenorul secund al formaţiei orădene.

Principalele marcatoare pentru CSU Oradea în această dispută au fost: Jenica Rudics, autoare a 5 goluri, Cipriana Petric şi Cristina Abodi ambele cu câte 3 reuşite.

După 22 de etape, în clasament CSU Oradea ocupă locul al 6-lea cu 29 de puncte, acumulate după ce a obţinut 9 victorii, 2 rezultate de egalitate şi 9 înfrângeri. Pentru bihorence urmează o nouă pauză, următorul joc fiind programat pentru sâmbătă, 28 aprilie, atunci când vor evolua tot în deplasare, cu Naţional Râmnicu Vâlcea, cea de-a 9-a clasată.