Handbalistele de la CSU Oradea au fost învinse la o diferenţă de trei goluri, duminică, la Timişoara, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 12-a a Seriei D din campionatul Diviziei A.

Elevele antrenorilor Doina şi Cristian Ardelean s-au duelat cu echipa locală Universitatea de Vest, în faţa căreia au cedat cu scorul de 27-30, după ce la pauză erau conduse cu cinci goluri, scor 12-17. Orădencele au recuperat şase goluri în ultimul sfert de oră, dar n-au mai avut forţa necesară să întoarcă rezultatul.

Partida a început bine pentru bihorence, care conduceau cu 5-3 în minutul 8, dar gazdele au revenit şi au egalat la 5, după care au trecut în avantaj, distanţându-se chiar la trei goluri diferenţă pe fondul eliminărilor pe care jucătoarele oaspete le-au primit în acest interval de timp. 

Partea secundă a fost începută în aceeaşi notă, studentele din Timişoara distanţându-se la 8 goluri diferenţă, scor 26-18, în minutul 45. Acela a fost momentul în care bihorencele au început cursa de urmărire, care a dus la recuperarea a 6 goluri, ajungându-se la 29-27, în minutul 59.

Interesant este că până la final orădencele au mai avut două contraatacuri nefinalizate, în timp ce gazdele au mai marcat un gol în ultimele 5 secunde, astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 30-27 pentru UVT Timişoara.

Pentru CSU Oradea a fost cel de-al cincilea eşec stagional, care nu schimbă cu nimic situaţia în clasamentul Seriei D a Diviziei A. Elevele profesoarei Doina Ardelean se menţin pe locul al III-lea, având cea mai bună clasare dintre echipele universitare, cu 19 puncte, acumulate după 6 victorii şi un rezultat de egalitate.

În celelalte partide ale etapei s-au înregistrat rezultatele: CSU Reşiţa – CSM Târgu Mureş 15-36 şi Crişul Chişineu-Criş – Marta Baia Mare 33-23.

Pe primul loc în clasament se menţine Crişul Chişineu Criş, echipă pregătită de orădeanul Sebastian Tudor, cu 32 de puncte, urmată fiind de CSM Târgu Mureş, formaţie care a totalizat 28 de puncte.

În etapa viitoare, CSU Oradea va primi vizita echipei din Reşiţa, într-un joc care se va desfăşura pe data de 8 februarie.


CSU Oradea: Pintea, Ardelean, Fulgescu – Duţu 7 goluri, David 5, Abodi 4, Codreanu 4, Preducă 2, Zegrean 2, Damian 1, Gaga 1, Toma 1, Petric, Surducan, Horj, Hercuţ. Antrenor: Doina Ardelean.

Universitatea de Vest Timişoara: Racar – Istrate 9, Bobu 5, Şunei 3, Senciuc 3, Juravle 3, Sîngiorzan 3, Sîrbu 2, Biro 1, Ludwig 1, Kovacs, Voicu. Antrenor: Sorinel Voicu.