Handbalistele de la CSU Oradea au început să lege victoriile, după ce şi în etapa din weekend a reuşit să se impună, cu scorul de 29-24, în faţa celor de la Universitatea de Vest Timişoara.

Astfel, după succesul nesperat din runda anterioară, când s-au impus în deplasare, pe terenul celor de la CS Minaur II Baia Mare, elevele antrenoarei Doina Ardelean au câştigat şi duelul din etapa a 5-a a Seriei D din cadrul campionatului Diviziei A. Orădencele s-au impus acum pe teren propriu, la sala de sport a Universităţii din Oradea, la o diferenţă ce cinci goluri, cu scorul de 29-24, în faţa bănăţencelor de la Universitatea de Vest Timişoara, după ce şi la pauză s-au aflat în avantaj cu un gol, 14-13.

Orădencele s-au aflat în permanenţă la conducere pe parcursul primei reprize, dar nu au reuşit să se distanţeze decisiv. Totuşi, în partea a doua, elevele profesoarei Doina Ardelean au reuşit să-şi mărească diferenţa, conducând cu 20-16, în minutul 39. Deşi bănăţencele s-au apropiat la un singur gol, 22-21, în minutul 47, în ultimele 12 minute gazdele au avut o evoluţie bună, cu o apărare excelentă şi cu portarul Crina Pintea în zi de graţie, dar şi cu Maria Ţanc zburdând practic pe teren, CSU Oradea s-a distanţat decisiv, obţinând un succes pe deplin meritat.

Principalele marcatoare în acest joc au fost  Sabrina Lazea şi Maria Ţanc, autoare a câte 7 goluri.

Cu această victorie, formaţia bihoreană a urcat pe locul al 5-lea al clasamentului, cu 6 puncte.

În partida cu Universitatea de Vest Timişoara, pentru CSU Oradea au evoluat: Crina Pintea şi Anca Ardelean – portari; Maria Ţanc 7 goluri, Nicoleta Abodi 3, Ariane Zegrean, Bianca Gaga, Cipriana Petric 3, Alexandra Corondan, Cornelia Vrabie 2, Dana Verzea 3, Alexandra Bande, Maria Damian 2, Anamaria Hercuţ 2 şi Sabrina Lazea 7 goluri. Antrenori: Doina şi Cristian Ardelean.

De la oaspete, Carla Puta, Cristina Şunei şi Mădălina Istrate au fost cele mai eficace, cu câte 6 goluri.

În etapa viitoare, CSU Oradea va evolua în deplasare, duminică, 21 octombrie, de la ora 17.00, cu Crişul Chişineu Criş, formaţie pregătită de antrenorul orădean Sebastian Tudor.