În pofida problemelor de lot, jucătorii echipei orădene de handbal masculin CSM s-au descurcat destul de bine duminică, la Arena Antonio Alexe, în compania liderului clasamentului, CSM Făgăraş, în prima etapă din returul campionatului Diviziei A, Seria B.

Cu toate că au cedat în final, cu scorul de 28-31, elevii antrenorului Sebastian Tudor au lăsat o bună impresie, mai ales că pe prima repriză chiar au câştigat-o, cu 18-16.

Meciul a început bine pentru orădeni, care au înscris primii, prin G. Haiduc, iar apoi s-au distanţat la 3-1, 4-2 şi 5-3. Oaspeţii au reuşit să restabilească egalitatea la 5 şi chiar să preia conducerea cu 6-5 şi 7-6. Bihorenii au revenit apoi şi s-a mers cap la cap până către finalul primei reprize, când CSM Oradea s-a desprins la două goluri, scor 18-16, la pauză.

În repriza a doua, cei de la Făgăraş au început mult mai motivaţi şi determinaţi, iar în şase minute au întors rezultatul, conducând cu 22-19. Echipa orădeană a dat anumite semnale de revenire timp de câteva minute, numai că apoi oaspeţii iar s-au desprins, ajungând să conducă cu 27-22, în minutul 49, şi cu 28-23, în minutul 53. De aici a urmat o cursă de urmărire remarcabilă a tinerilor jucători orădeni, care au revenit spectaculos pe tabelă, ajungând la un singur gol de adversar, 27-28 şi 28-29. Chiar în final, oaspeţii au mai marcat de două ori şi, astfel, au reuşit să-şi adjudece o victorie foarte importantă pentru ei, care se bat pentru promovare.

Principalul marcator al orădenilor în acest joc a fost Marian Clipea, autor a 8 goluri. L-a urmat Angelo Svoboda, cu 7, şi Georgel Haiduc, cu 6 goluri. De la CSM Făgăraş, cel mai eficace a fost Eugen Frăţilă, autor a 10 goluri, urmat de Răzvan Mateoniu, cu 6  reuşite.

În acest joc, antrenorul CSM Oradea, Sebastian Tudor a aliniat însă următoarea echipă: Nedelcu, Gale, Duma – portari; R. Radu 4 goluri marcate, Drăgan, Clipea 8, Munea 1, Crăciun 1, Haiduc 6, Svoboda 7, Szilágyi, Oşvat, Steiner.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă de Ligă Naţională, formată din Marius Fâşcu (Timişoara) şi Aurel Moldoveanu (Arad).

În alte două partide de duminică, din etapa a XIV-a a campionatului Diviziei A, Seria B, Universitatea Cluj a întrecut, pe teren propriu, cu 27-22, pe CSM Satu Mare, iar Academia Minaur Baia Mare a învins cu 42-24 formaţia Politehnica II Timişoara.

În etapa viitoare, CSM Oradea va juca în deplasare, duminică, 14 februarie, de la ora 17, cu Muhlbach Sebeş.