După ce au revenit din cantonament şi după ce au început antrenamentele cu mingea, handbaliştii de la CSM Oradea au susţinut vineri seară şi primul joc din noul an.

Elevii antrenorului Sebastian Tudor au făcut deplasarea la Timişoara, pentru a întâlni formaţia locală Poli, de pe locul VII în Liga Naţională. Jocul, cu caracter amical, a fost câştigat de gazde, cu o echipă mult mai experimentată, care s-au impus cu socrul de 37-31, după ce însă la pauză scorul a fost egal, 18-18.

În prima repriză, jucătorii orădeni au avut o evoluţie bună, bătându-se de la egal la egal cu partenera de întrecere. 

Deşi în repriza a doua diferenţa de valoare dintre cele două echipe s-a văzut pe tabela de marcaj, totuşi jucătorii orădeni au arătat o determinare deosebită, fapt care l-a mulţumit pe antrenorul Sebastian Tudor, mai cu seamă cu cât acesta a fost primul joc din noul an, iar în faţă se afla un adversar de rang superior.

Tehnicianul orădean a rulat întreg lotul de jucători avut la dispoziţie, format din 16 handbalişti, dintre care 3 portari.

Principalii marcatori ai formaţiei orădene au fost Devid Munea şi Marian Clipea, care au înscris câte 7 goluri. Ei au fost urmaţi de Andrei Păuna, cu 5 reuşite, Georgel Haiduc, cu 4, şi Cătălin Crăciun, cu 3 goluri.

De la timişoreni s-a remarcat, în special, Timofte, cu 12 goluri.

Deşi şi-a remarcat întreaga echipă, totuşi, la sfârşit antrenorul Sebastian Tudor a dorit să facă o menţiune specială pentru jucătorul Marian Clipea, transferat în această iarnă, pentru a suplini plecarea lui Stelian Babici. Conform lui Tudor, Clipea s-a integrat destul de repede în echipă şi se anunţă un jucător de perspectivă.

Următoarele partide amicale pentru formaţia orădeană de handbal masculin CSM vor fi cele din turneul de la Sighişoara, turneu programat în perioada 21-23 ianuarie.