Handbaliştii de la CSM Oradea şi-au continuat parcursul în noua ediţie de campionat cu încă o victorie. De această dată, elevii antrenorului Sebastian Tudor s-au impus pe teren propriu, în jocul cu CSU CNOT Braşov.

Desfăşurat sâmbătă la Arena Antonio Alexe, meciul dintre echipa orădeană şi cea de la poalele Tâmpei a contat pentru etapa a II-a din Divizia A, Seria B şi s-a încheiat cu victoria cu scorul de 31-26 pentru bihoreni, care şi la pauză s-au aflat în avantaj pe tabela de marcaj, cu 14-12.

Jocul a fost controlat de orădeni, care au condus mai în permanenţă pe tabela de marcaj, oaspeţii reuşind să restabilească egalitatea doar la 3 şi la 8, în rest, handbaliştii bihorenii s-au aflat la timonă.

A rezultat astfel o victorie logică, în faţa unui adversar tânăr şi ambiţios, care şi-a vândut scump pielea.

Până la final, antrenorul Sebastian Tudor a rulat întregul lot de jucători, însă principalii marcatori au fost Cosmin Liberţ, Angelo Svoboda, cu câte 6 goluri. I-au urmat Radu Răzvan Radu, cu 4 goluri, Adrian Mihăilescu şi Petru Stroe, cu câte 3 goluri, Alexandru Pop, cu 2 reuşite şi Raul Chiş, cu un gol.

De la braşoveni, cel mai bun marcator a fost Vlad Bondor, cu 10 goluri. "Vreau să felicit echipa din Braşov, o echipă tânără, arţăgoasă, care-şi vinde scump pielea, o echipă bine aşezată în teren, cu jucători tineri, de perspectivă, pentru că ei reprezintă Centrul Naţional Olimpic de la Braşov, adică echipa Federaţiei. Noi plătim tribut schimbărilor din lot, şase jucători tot timpul pleacă din lot, avem şi şase veniri. Este greu să schimbi tot timpul şi de aceea intrăm mai greu în meci. Sunt însă două victorii consecutive, avem un start bun, dar vrem să legăm acest şir al victoriilor cu alte succese, la Baia Mare, săptămâna viitoare şi apoi acasă din nou, cu U Cluj", a declarat Sebastian Tudor, antrenorul echipei CSM Oradea.

În alte două confruntări din etapa a II-a a Diviziei A, Seria B la handbal masculin, Minaur Baia Mare a dispus cu 32-20 de Universitatea Cluj, iar ACS Avram Iancu a învins cu 21-19 HC Sibiu. În runda a III-a, CSM Oradea va juca vineri, 30 septembrie, în deplasare, cu Academia Minaur Baia Mare.