Handbaliştii de la CSM Oradea obţin rezultate frumoase în acest început de stagiune competiţională. Astfel, după jocul de acasă de săptămâna trecută, dar şi după ce s-au impus în cupă, la Craiova, de această dată jucătorii echipei bihorene au obţinut o victorie în deplasare în campionat, la Braşov, cu CSO Teutonii Ghimbav.

Sâmbătă, în cadrul etapei a 2-a din play-off-ul Diviziei A, trupa pregătită de Cosmin Liberţ şi Dan Piţigoi s-a impus pe terenul unei echipei care în runda anterioară a câştigat în deplasare, la Reşiţa.

CSM Oradea a câştigat la o diferenţă de trei goluri, cu scorul de 33-30, jocul din acest weekend din Sala Metrom din Braşov şi s-a instalat în fruntea clasamentului.

Din nou, orădenii au avut parte de un joc extrem de dificil, care a fost foarte disputat şi care a consemnat mai multe schimbări la conducere pe tabela de scor.

După primele 30 de minute de joc, scorul a fost egal 30-30. În repriza a doua partida a continuat să fie extrem de disputată, însă finalul partidei a aparţinut roş-albaştrilor, care au marcat de patru ori, fără a primi vreun gol. Mai exact, cei de la Ghimbav conduceau cu scorul de 29-27 când mai erau patru minute de joc. CSM Oradea a replicat şi a înscris de două ori, restabilind egalitatea. Gazdele au marcat din nou și au revenit la conducere, scor 30-29, în minutul 57.

Din acel moment și până la finalul jocului, echipa bihoreană a marcat de patru ori consecutiv: Ciprian Aungurenci a egalat, apoi tot el a adus CSM-ul la conducere definitiv, scor 30-31. Înainte de final, Alexandru Farcaș și, din nou, Ciprian Aungurenci au mai înscris pentru CSM, stabilind rezultatul final al partidei, 30-33, iar echipa pregătită de Cosmin Liberţ a obţinut o nouă victorie importantă în play-off-ul Diviziei A.

În jocul de sâmbătă, de la Braşov, Ciprian Aungurenci a înscris în total de 9 ori, fiind principalul marcator, în timp ce Emilian Turcu și Alexandru Popa au înscris câte 5 goluri, George Breban a reuşit 4, Denis Kirsch și Alexandru Farcaș, câte 3, iar Csongor Szasz și Viorel Boșca au marcat de câte 2 ori.

În celelalte partide din etapa a 2-a a play-off-ului Divizei A la handbal masculin, vineri, CSM Odorheiu Secuiesc a depăşit pe teren propriu, cu scorul de 37-30, echipa CSM Reşiţa, iar sâmbătă, CS Medgidia a învins acasă echipa CSM Făgăraş, cu scorul de 33-25.

CSM Alexandria a stat în această rundă.

Cu 6 puncte acumulate în primele două etape, CSM Oradea este liderul clasamentului, în timp ce pe locurile următoare se află CSM Odorheiu Secuiesc, CS Medgidia, CSO Teutonii Ghimbav şi CSM Făgăraş, cu câte 3 puncte, pentru ca CSM Alexandria şi CSM Reşiţa să ocupe ultimele două locuri, fără niciun punct.

În etapa viitoare, CSM Oradea va întâlni tocmai principala pretendentă la promovare, CSM Odorheiu Secuiesc. Meciul va avea loc sâmbătă, 17 februarie, de la ora 18, la Arena Antonio Alexe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!