Formaţia de handbal masculin CSM Oradea a început luni pregătirile pentru noul sezon competiţional. Elevii antrenorului George Tăutu au revenit, astfel, la antrenamente după o pauză de aproximativ cinci luni, de când a fost instaurată starea de urgenţă în România.

Conform conducerii clubului bihorean, acum, activitatea a fost reluată "respectând normele legale în vigoare şi măsurile de distanţare între sportivi".

Handbaliştii de la CSM vor efectua, în acest context, antrenamente de încărcare şi pregătire fizică generală şi specifică jocului de handbal, "şedinţele de pregătire urmând să se desfăşoare în aer liber, în aşteptarea unor relaxări pe care autorităţile să le permită dacă pericolul de răspândire a noului coronavirus va scădea", după cum mai informează clubul bihorean.

La start de nou sezon, colectivul tehnic al echipei orădene de handbal masculin îi cuprinde pe antrenorul George Tăutu, preparatorul fizic Robert Beşe şi fizioterapeutul Nicolae Horga.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, acesta are în componenţă în prezent 20 de sportivi, dintre care 12 sunt orădeni, iar ceilalţi provin de la Academia Minaur Baia Mare, Adep Satu Mare, LPS Suceava şi CSM Vaslui.

După cum se precizează pe site-ul oficial al clubului CSM, dintre noutăţile lotului, jucătorii Viorel Boşca şi Apor au evoluat în trecut la echipe din Belgia şi Ungaria. Ceilalţi nou veniţi sunt Huţan, Breban, Băban, Lari şi Farcaş.

Dintre handbaliştii care au evoluat în sezonul trecut la CSM Oradea, au mai rămas cinci seniori (Radu, Duma, Mateaş, Szilagy şi Munea), dar şi patru tineri jucători care în sezonul trecut au evoluat cu dublă legitimare Alpha-CSM (Szasz, Bandi, Ene şi Gal). Pe lângă aceştia, au mai fost promovaţi de la clubul Alpha Oradea alţi trei juniori (Bora, Sfârlea şi Mlinarcsik).

Conducerea CSM mai informează că efectivul de jucători pentru noul sezon va fi completat şi cu alţi juniori de la clubul Alpha.

"Suntem în faţa unui nou început, a unei noi provocări. Obiectivul nostru este să promovăm tinerii handbalişti. De asemenea, încercăm să clădim o echipă competitivă. Media de vârstă a echipei este de sub 23 ani", a declarat antrenorul George Tăutu.

În ceea ce priveşte debutul oficial din noul sezon, conform calendarului competiţional anunţat de Federaţia Română de Handbal, acesta va avea loc la jumătatea lunii septembrie. Asta dacă nu vor apărea modificări, din cauza pandemiei.