Handbaliştii formaţiei CSM Oradea au reuşit din nou un tur de campionat, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu câteva sezoane, când bihorenii au obţinut numai victorii. Şi de această dată, în sezonul 2017-2018, elevii antrenorului Sebastian Tudor au punctaj maxim, la jumătatea competiţiei seriei vestice din Divizia A.

În ultima etapă din turul de campionat, sâmbătă, orădenii s-au impus clar din nou, cu scorul de 38-32, în deplasare, pe terenul echipei Universitatea Craiova.

Meciul din Bănie a fost dominat de "roş-albaştrii" bihoreni, care s-au aflat la conducere de la început şi până la final. După primele 30 de minute de joc, la jumătatea întâlnirii, orădenii conduceau cu şase goluri, scor 20-14.

Şi în repriza a doua lucrurile au stat la fel: elevii antrenorului Sebastian Tudor au condus cu autoritate, iar la final s-au impus tot la o diferenţă de şase goluri, cu scorul de 38-32, terminând turul de campionat cu punctaj maxim.

"Am dominat în totalitate, din minutul 1 şi până în minutul 60. Nu s-a pus niciodată problema învingătoarei. Toţi jucătorii au respectat indicaţiile tactice şi am obţinut cel de-al zecelea succes. Avem, astfel, zece succese din zece meciuri şi ne bucurăm că am reuşit să scriem istorie şi să ducem Oradea, în premieră, din liga a II-a, în Cupa României. Îi felicit pe toţi jucătorii pentru acest parcurs din tur", a declarat, după joc, antrenorul formaţiei CSM, Sebastian Tudor.

Tehnicianul bihorean a rulat întreg lotul de 14 jucători (2 portari şi 12 jucători de câmp) deplasat la Craiova.

Principalul marcator a fost Devid Munea, autor a 10 goluri. El a fost urmat de Petru Stroe, cu 7 reuşite şi Alexandru Pop, cu 6 goluri.

La jumătatea Seriei B din Divizia A la handbal masculin, CSM Oradea ocupă prima poziţie, cu 30 de puncte, urmată fiind de CSU "Constantin Brâncuşi" Tg. Jiu, cu 27 de puncte.

Chiar dacă turul de campionat s-a încheiat, handbaliştii orădeni nu şi-au terminat evoluţia oficială din această stagiune. Astfel, pentru că a încheiat pe primul loc în seria de vest a Diviziei A, a ajuns să se califice în optimile de finală ale Cupei României, acolo unde va întâlni formaţia CSM Făgăraş. Meciul este programat joi, 7 decembrie, de la ora 18, la Arena "Antonio Alexe".