Echipa orădeană de handbal masculin CSM s-a situat pe locul al III-lea la turneul amical desfășurat la Baia Mare, în perioada 19-21 august și la care au luat parte patru formații.

În primul joc, elevii antrenorului Sebastian Tudor au întâlnit echipa CSM Satu Mare, formație nou-promovată în Liga Națională, în fața căreia au cedat la limită, scor 25-26, după ce la pauză conduceau totuși cu scorul de 11-10.

Principalii marcatori ai orădenilor în acest joc au fost Cosmin Liberț și Alexandru Pop, autori a câte 6 goluri, precum și Angelo Svoboda, cu 4 reușite.

În runda a doua, CSM Oradea s-a confruntat cu echipa organizatoare, CS Minaur Baia Mare, care a retrogradat în acest an din Liga Națională și pornește favorită la promovare din seria vestică a Diviziei A în noul sezon. La pauză, cei de la Minaur conduceau cu scorul de 20-17, în timp ce la final băimărenii s-au impus cu 34-30.

Pentru orădeni Elvis Acsinia a înscris 5 goluri, Raul Chiș și Angelo Svoboda, câte 4, iar Petru Stroie, 3 goluri.

În fine, în ultima zi a turneului, echipa bihoreană s-a duelat cu Universitatea Cluj, joc în care CSM s-a impus cu 32-27, după ce la pauză a condus cu 20-17.

De această dată, Răzvan Nițu a fost cel mai eficace jucător, cu 6 goluri. L-a urmat Mihăilescu, cu 5, G. Haiduc și R. Chiș, cu câte 4, dar și Ed. Szilagyi, cu 3 goluri.

Astfel, în clasamentul final, CSM Oradea a ocupat locul III, după CSM Satu Mare, câștigătoarea turneului, și CS Minaur, locul II, dar și înaintea clujenilor de la Universitatea, clasați pe poziția a IV-a.

Antrenorul Sebastian Tudor, care s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi la acest turneu, a rulat întreg lotul avut la dispoziție, format din 2 portari și 12 jucători. Este vorba despre portarii Duma și Nedelcu, respectiv jucătorii de câmp: R. Nițu, G. Haiduc, Liberț, Ed. Szilagyi, R. Chiș, A. Svoboda, Mihăilescu, P. Stroie, Păunescu, Al. Pop, E. Acsinia și R. Radu.

Jocul bun și rezultatele înregistrate de orădeni la acest turneu, deși au un lot de jucători restrâns, sunt dătătoare de speranțe în ce privește evoluția din noua ediție de campionat.

Marți, 30 august, CSM Oradea se va deplasa în Ungaria, la Debrecen, unde de la ora 18, la Phoenix Arena, va susține un amical în compania selecționatei Algeriei. Apoi, în perioada 11-12 septembrie, elevii antrenorului Sebastian Tudor vor juca o dublă amicală la Baia Mare, în compania celor de la Academia Minaur, cea de-a doua formație băimăreană, colegă de serie în Divizia A.