Handbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au încheiat miercuri seria jocurilor amicale din această iarnă. Elevii antrenorului George Tăutu au primit, la Arena Antonio Alexe, replica formaţiei maghiare Nyiregyhaza, grupare pe care au întâlnit-o la finele săptămânii trecute în deplasare.

Şi de această dată, echipa din ţara vecină s-a impus, dar a făcut-o însă mult mai strâns, la capătul unui joc echilibrat. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 32-30 în favoarea formaţiei din ţara vecină, după ce la pauză tabela de marcaj a consemnat însă rezultat de egalitate.

De menţionat că acesta a fost singurul joc de pregătire pe care jucătorii formaţiei bihorene l-au susţinut pe teren propriu în această perioadă precompetiţională. Toate celelalte patru partide de verificare au avut loc în deplasare, în compania unor adversari de primă ligă, dar, aşa cum era de aşteptat, toate au fost pierdute.

Reamintim rezultatele consemnate: SCM Poli Timişoara - CSM Oradea 41-26 şi 40-20, Universitatea Cluj-Napoca - CSM Oradea 35-33, Nyiregyhaza - CSM Oradea 26-21 şi CSM Oradea -  Nyiregyhaza 30-32.

Antrenorul George Tăutu a putut vedea la lucru în aceste jocuri toţi componenţii lotului, inclusiv cei mai tineri având minute bune de demonstrat, după ce în majoritatea partidelor, antrenorii celor două echipe au convenit ca după disputarea celor 60 minute de joc efectiv să se mai joace o repriză suplimentară de 20 minute pentru a oferi şanse suplimentare tinerilor componenţi ai echipelor.

Pentru "roş-albaştri" urmează acum pregătirile pentru primul joc oficial din noul an, care este programat pentru joi, 31 ianuarie, cu începere de la ora 17, la Arena Antonio Alexe. Atunci, CSM Oradea va primi replica HC Szejke Odorhei, în prima etapă a celui de-al doilea tur din Seria D a campionatului Diviziei A. Este vorba tocmai despre formaţia de pe primul loc.