După un stagiu de pregătire montană efectuat la Stâna de Vale, componenţii echipei de handbal masculin CSM Oradea au revenit de duminică la antrenamentele cu mingea. În aceste zile, elevii tehnicianului George Tăutu se antrenează în Arena Antonio Alexe.

La Stâna de Vale, handbaliştii CSM au avut şase zile intense, fiind pus accentul pe acumulările fizice.

Deocamdată din lotul echipei orădene lipsesc doi jucători importanţi: Bogdan Munteanu şi Ghiţă Mateaş, ambii cu probleme medicale a căror rezolvare necesită atenţie. Primul vine după o operaţie la umăr, iar al doilea are dureri cauzate de o hernie de disc.

Primele jocuri amicale sunt programate la sfârşitul acestei săptămâni, vineri şi duminică, ambele în compania unor echipe din prima divizie.

Vineri, la Turda, CSM Oradea va întâlni echipa CSU Suceava, a 11-a clasată din prima divizie, iar duminică, la Timişoara, va juca în compania celor de la SCM Poli din localitate, ocupanta locului al 12-lea în Liga Naţională.

Primul meci oficial din 2022 este programat pentru 22 ianuarie, când va debuta play-off-ul Diviziei A.

Deşi sunt mai puţin de două săptămâni până atunci, programul play-off-ului nu a fost comunicat încă.

"În mod normal, ar trebui să jucăm fiecare cu fiecare, în etape săptămânale, tur şi retur. Dar ţinând seama de situaţia pandemică, nu m-ar mira dacă federaţia ar recurge la turnee, aşa cum s-a desfăşurat ediţia precedentă a campionatului. Oricum, cred că pe parcursul acestei săptămâni va trebui să se decidă formatul de desfăşurare al play-off-ului", a declarat antrenorul formaţiei CSM Oradea, George Tăutu.

În play-off, CSM Oradea se va duela cu şapte formaţii pentru a termina pe unul dintre primele patru locuri care o ajută să urce în primul eşalon (primele două permit promovarea direct, iar echipele de pe locurile 3-4 obţin accesul la baraj).

Mai exact, în play-off-ul Diviziei A la handbal masculin vor juca primele două clasate din cele 4 serii care s-au desfăşurat în toamnă: CSU Galaţi şi Poli Iaşi (venite din Seria A), CS Medgidia şi CSU Piteşti (din Seria B), CSM Reşiţa (din Seria C, serie câştigată de CSM Oradea), CSM Sighişoara şi CSM Odorheiu Secuiesc (din Seria D).

De menţionat că echipa de pe primul loc în Seria A a fost Magnum Botoşani, care s-a retras însă din competiţie din cauza problemelor financiare, iar locul său a fost luat de Politehnica Iaşi.