Handbaliştii de la CSM Oradea debutează în acest sfârşit de săptămână în noua ediţie a campionatului Diviziei A.

Repartizaţi, ca de obicei, în Seria B, cea de vest, jucătorii echipei orădene au programat primul joc în deplasare, sâmbătă, de la ora 12, la Tg. Jiu.

Runda de debut al celui de-al doilea eşalon handbalistic masculin al ţării îi vor aduce, astfel, pe elevii antrenorului Sebastian Tudor faţă în faţă cu cei de la CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu, o echipă care anul trecut a evoluat în Liga Naţională, dar care, din cauza problemelor financiare, a ajuns să retrogradeze.

"Am încercat să ne axăm atât pe pregătirea fizică, cât şi pe meciurile amicale, pentru că avem şase jucători noi, care i-au înlocuit pe cei şase plecaţi. Am încercat să-i integrăm în lot şi să omogenizăm echipa cât mai repede până la debutul campionatului. Suntem acum cu un efectiv incomplet, pentru că Elvis Acsinia acuză anumite dureri la genunchi. De două săptămâni este în recuperare, dar sperăm că până la ora jocului să-l putem să-l recuperăm, iar Răzvan Niţu a suferit o entorsă la antrenamente, nici el nu este încă sută la sută apt pentru acest joc. Ne apteaptă la Tg. Jiu un meci destul de greu, pentru că întâlnim o echipă care, se ştie foarte bine, a fost în prima ligă anul trecut şi din cauza problemelor financiare pe care le-au avut, s-a retras", a declarat antrenorul formaţiei CSM Oradea, Sebastian Tudor.

Jucătorii echipei orădene au plecat spre Tg Jiu vineri dimineaţă, seara având programat un antrenament în sala care va găzdui jocul.

De precizat totuşi că echipa orădeană CSM se prezintă la startul noii ediţii de campionat cu un lot restrâns de jucători, având doar doi portari şi 12 jucători de câmp.

Noutăţile din lotul echipei orădene din această vară sunt: C. Liberţ, P. Stroe, Al. Pop, Vl. Păunescu, R. Chiş şi Vl. Mihăilescu.

În perioada de pregătire, handbaliştii orădeni au susţinut şase jocuri amicale, din care în trei au câştigat, iar în cealaltă jumătate au fost învinşi.