După o pauză de câteva săptămâni, cauzată de întreruperea campionatului, echipa orădeană de handbal masculin CSM îşi reia duminică seria jocurilor oficiale.

La distanţă de o lună de la întreruperea campionatului, formaţia pregătită de antrenorul Sebastian Tudor va primi duminică, de la ora 16, replica echipei CH CSU Politehnica II Timişoara. Partida, care va aduce în faţa orădenilor penultima clasată, va avea loc, ca de obicei, la Arena Antonio Alexe.

După o serie de jocuri foarte bune, CSM-ul orădean a urcat pe locul al III-lea în ierarhia generală a Seriei B din cadrul Diviziei A, cu 12 victorii, un rezultat de egalitate şi 5 înfrângeri. Astfel, Oradea continuă cursa pentru calificarea la turneul de baraj, având alte trei meciuri de disputat după jocul cu formaţia din Banat.

Echipa orădeană a stat în cadrul etapei precedente, a XXII-a. Atunci, gruparea din Timişoara s-a impus pe teren propriu, oarecum surprinzător, cu scorul de 27-24, în confruntarea cu Universitatea Craiova. Bănăţenii se situează, astfel, pe locul al XI-lea din totalul de 12 echipe, cu un bilanţ de două victorii din 18 partide disputate.

În acest context, orădenii pornesc mari favoriţi ai jocului de duminică de la Arena Antonio Alexe, joc la care intrarea spectatorilor va fi liberă. Partida va fi arbitrată de cuplul A. Apostu – F. Chinde din Maramureş.

CSM Oradea a disputat recent două jocuri de pregătire în compania prim divizionarei AHC Potaissa Turda. Ambele partide au fost adjudecate de gruparea din Turda cu 35-34, respectiv 46-29.

Etapa a XXIII-a din Seria B a campionatului Diviziei A mai programează duminică un joc interesant, de la ora 12, la Făgăraş, derby-ul seriei. Se vor întâlni formaţia locală, CSM, de pe primul loc, şi CSM Satu Mare, echipă situată pe poziţia a II-a. Tot duminică, dar de la ora 11, la Sibiu, HC din localitate o va avea ca adversară pe Academia Minaur Baia Mare, formaţie aflată în lupă pentru locul al III-lea cu CSM Oradea, dar care are două jocuri în plus disputate.