Handbaliştii de la CSM Oradea vor susţine în acest sfârşit de săptămână cel de-al doilea joc de pe teren propriu din 2019 în cadrul campionatului Diviziei A. Astfel, în etapa a 13-a din Seria D, elevii antrenorului George Tăutu vor primi sâmbătă replica echipei HCM Sighişoara.

Partida este programată cu începere de la ora 17, la Arena Antonio Alexe, intrarea spectatorilor fiind liberă.

De la reluarea campionatului, în această iarnă, trupa bihoreană a câştigat un meci şi a pierdut tot unul, în timp ce HCM Sighişoara a repurtat două victorii. Este de precizat însă că echipa din judeţul Mureş a triumfat în cinci din ultimele şase partide pe care le-a susţinut actuala ediţie a campionatului Diviziei A, Seria D.

Prin prisma poziţiilor ocupate în clasament de cele două combatante, III respectiv II, partida de sâmbătă reprezintă derby-ul etapei din acest weekend.

În prezent, atât CSM Oradea, cât şi HCM Sighişoara au câte 24 puncte, fiind separate în clasament de golaveraj. Acesta este favorabil însă echipei din Sighişoara. Cele două formaţii sunt devansate, cu un punct, de liderul HC Szejke Odorhei.

În acest sezon, CSM Oradea şi HCM Sighişoara s-au mai întâlnit de două ori, în prima jumătate a competiţiei, echipele împărţindu-şi victoriile. Prima confruntare, cea de la Oradea, a fost adjudecată de bihoreni cu 32-24, în timp ce în cel de-al doilea meci, găzduit de Sighişoara, gazdele s-au impus cu scorul de 34-24.