Handbaliştii echipei CSM Oradea şi-au încheiat cu o victorie la două goluri, sâmbătă, parcursul de pe teren propriu din actuala ediţie de campionat.

Elevii antrenorului Sebastian Tudor au primit, la Arena Antonio Alexe, replica formaţiei HC Sibiu, în cadrul etapei a XXV-a, penultima, din Seria B a Diviziei A.

Deşi au avut în faţă o echipă din partea inferioară a clasamentului, orădenii au avut mult de furcă cu formaţia de pe Cibin, câştigând numai cu scorul de 31-29, după ce şi la pauză au condus, la trei goluri, cu 18-15.

Antrenorul orădean a încercat şi o formulă de joc experimentală, neutilizându-l deloc pe Georgel Haiduc, jucător care va pleca în această vară la Minaur Baia Mare. Înlocuitorul său, Alexandru Pop a avut o evoluţie foarte bună, însă, fiind golgheterul partidei, cu 14 goluri înscrise.

Primele goluri ale confruntării le-au reuşit oaspeţii, care au condus cu 2-0. Orădenii au egalat la 4, iar în minutul 12 au preluat pentru prima dată conducerea, cu 5-4. Din acel moment, gazdele n-au mai cedat însă conducerea, chiar dacă au avut avantaj minim, până pe finalul primei reprize, când s-au desprins la trei goluri şi au intrat în pauză cu scorul de 18-15.

În repriza a doua, oaspeţii s-au ţinut aproape de bihoreni, CSM s-a desprins cel mai mult la patru goluri (24-20 în minutul 40), dar pe final sibienii s-au apropiat, chiar au egalat, 29-29, înaintea ultimului minut, însă cei care au marcat pentru ultima oară au fost tot elevii antrenorului Sebastian Tudor, care au reuşit să înscrie chiar de două ori şi, astfel, să câştige cu 31-29.

Principalul marcator a fost Alexandru Pop, cu 14 goluri, dintre care 5 din aruncări de la 7 metri. L-a urmat de la CSM, Cosmin Liberţ, cu 8 reuşite, Radu Răzvan Radu, Răzvan Niţu, Elvis Acsinia şi Petru Stroe, cu câte 2 goluri, precum şi Adrian Mihăilescu, autor al unui gol. Au mai jucat Sebastien Iozu şi Raul Chiş, iar în poartă cel mai mult s-a aflat George Duma, însă a mai intrat la aruncările de la 7 metri şi Dragoş Nedelcu.

De la sibieni principalul marcator a fost Vlad Vaştag, cu 7 goluri, urmat de Theodor Mihai şi Radu David, cu câte 5 goluri.

"A fost un meci fără miză. Ne-am dorit, în primul, rând victoria, fiind ultimul meci din acest campionat în faţa propriilor suporteri. A fost o victorie clară, după cum s-a putut vedea că s-a desfăşurat meciul, am condus la 3-4 goluri, nu prea am fost conduşi. A fost practic un final de campionat în faţa propriilor suporteri, cu un rezultat pozitiv, ceea ce mă bucură, pentru că am dorit să le dedicăm victoria acestor suporteri, care au venit din ce în ce ami mulţi la meciurile noastre şi vreau să le mulţumesc pe această cale", a declarat, după partidă, antrenorul echipei orădene, Sebastian Tudor.

În celelalte partide din penultima etapă a Seriei B din Divizia A la handbal masculin s-au înregistrat rezultatele: CSU Politehnica Timişoara – CSU CNOT Braşov 31-42, Universitatea Craiova – HCM Sighişoara 39-25, CS Minaur Baia Mare – CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu 27-25 şi Universitatea Cluj -  Academia Minaur Baia Mare 27-25.

În clasament, CSM Oradea ocupă locul II, cu 48 de puncte, fiind devansată doar de Miunaur Baia Mare, cu 58 de puncte, în timp ce pe poziţia a III-a se situează Universitatea Cluj, cu 40 de puncte acumulate.

În ultima etapă a competiţiei, CSM Oradea va evolua vineri, 26 mai, în deplasare, pe terenul echipei HCM Sighişoara.