Handbaliştii formaţiei CSM Oradea au încheiat turul de campionat al Diviziei A, Seria B, cu o victorie la patru goluri, pe care au obţinut-o marţi, în ultima etapă a primei jumătăţi a competiţiei, scor 32-28, în disputa cu HCM Sighişoara.

Partida, care s-a desfăşurat la Arena Antonio Alexe, a reprezentat derby-ul etapei cu numărul 13 şi a  oferit un spectacol agreabil spectatorilor prezenţi în tribune, onorându-şi statutul de derby al etapei.

Meciul a început de o manieră echilibrată, cele două echipe mergând cap la cap până pe finalul primei reprize, când elevii antrenorului Sebastian Tudor s-au desprins la două goluri şi au intrat în avantaj în pauză cu scorul de 15-13.

În repriza a doua, orădenii s-au desprins treptat pe tabelă, în pofida bunei evoluţii a experimentatului portar al echipei din Sighişoara, Levente Szabo, care a închis de mai multe ori poarta. Cu toate acestea, CSM Oradea a condus în permanenţă pe tabelă în mitanul secund, scorul devenind 20-17 în minutul 39, când orădenii s-au desprins pentru prima dată la o difernţă de trei goluri. Apoi, ecartul a crescut la şase goluri, în minutul 49, scor 25-19, pentru ca în final CSM să-şi mărească diferenţa la 31-24, în minutul 57.

Chiar în final, antrenorul Sebastian Tudor a trimis în teren jucătorii care de obicei evoluează mai puţin, iar acest lucru s-a văzut, echipa din Sighişoara apropiindu-se la trei goluri, scor 31-28. Ultima reuşită a aparţinut totuşi bihorenilor, care au câştigat, astfel, jocul cu scorul de 32-28.

A fost, astfel, cel de-al zecelea succes stagional pentru CSM Oradea în Seria B a Diviziei A.

Cel puţin până la partida de miercuri a celor de la Minaur Baia Mare, din ultima etapă a turului, CSM Oradea a revenit pe primul loc al clasamentului.

"A fost un adevărat derby. Ţin să felicit echipa mea pentru evoluţia din această partidă, în condiţiile în care noi am avut doar zece jucători de câmp, după ce Elvis Acsinia s-a operat de menisc, iar Păunescu s-a accidentat la jocul trecut. Ei au avut un portar foarte experimentat, un portar de lot naţional, care a fost adus recent de la Odorhei. Dacă nu ar fi fost el, am fi câştigat şi mai clar. Nu pot decât să fiu mândru de această echipă în care nu am pierdut niciun meci. A fost un tur de campionat aproape perfect", a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei orădene, Sebastian Tudor.

Tehnicianul orădean a folosit echipa: Nedelcu, Duma – portari; R. Radu 2 goluri marcate, Mihăilescu 2, Al. Pop 2, Niţu 2, Stroe 6 (2 din 7 m), Haiduc 8, Chiş, Svoboda 7, Liberţ 3, Szilágyi. Au absentat Acsinia şi Păunescu, accidentaţi.

De la oaspeţi, principalul marcator a fost Nicolae Pop, autor a 7 goluri. L-a urmat Grigore Coman, cu 6 reuşite.

Returul de campionat este programat să debuteze pe 18 februarie 2017, atunci când orădenii vor juca pe teren propriu cu CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu.