Handbaliştii de la CSM Oradea şi-au continuat şi luni şirul succeselor din noua ediţie de campionat a Diviziei A. Astfel, elevii antrenorului Sebastian Tudor s-au impus la Sibiu, cu scorul 36-29, în faţa echipei locale, HC.

Meciul, care a contat pentru etapa a VII-a a Seriei B din Divizia A, s-a constituit derby-ul rundei, întâlnindu-se echipele de pe locurile II şi IV.  Bihorenii au dominat jocul şi s-au impus la o diferenţă de şapte goluri, după ce şi la pauză conduceau cu 18-14.

Orădenii au început foarte bine jocul, conducând în minutul 11 cu 6-3, apoi au continuat să se afle la conducere pe tabela de marcaj, pentru ca în pauză să intre cu un avantaj de patru goluri, scor 18-14.

În repriza a doua s-a consemnat o revenire a gazdelor, care s-au apropiat cel mai mult la două goluri, scor 30-28 pentru CSM, în minutul 55.

În ultimele cinci minute ale confruntării, bihorenii s-au descătuşat însă şi au marcat şase goluri, primind unul singur, astfel rezultatul final a fost 36-29 pentru CSM, care a obţinut al şaselea succes, din tot atâtea meciuri disputate.

Principalul marcator al orădenilor a fost Devid Munea, autor a 8 goluri. L-au urmat Bogdan Munteanu, Alexandru Pop, Petru Stroe şi Cosmin Liberţ, cu câte 5 goluri.

"Ţin să felicit întreaga echipă pentru unitatea de grup de care a dat dovadă. Astfel, am reuşit să dominăm acest derby, pentru că nu trebuie să uităm că am întâlnit echipa de pe locul IV. Jucătorii au respectat ceea ce le-am cerut, atuul nostru fiind în acest joc disciplina tehnico-tactică. Ţin să-i felicit pentru cea de-a şasea victorie. Avem punctaj maxim şi suntem la egalitate de puncte cu echipa de pe primul loc, CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu, formaţie care şi-a anunţat intenţiile de promovare şi pe care o vom întâlni, în etapa următoare, în derby-ul campionatului", a declarat, pentru Bihoreanul, după joc, antrenorul principal al CSM Oradea, Sebastian Tudor.

De menţionat că în acest joc şi-a refăcut debutul la CSM, Cătălin Crăciun, cel care a şi înscris patru goluri şi care a fost readus la Oradea, după accidentarea lui Răzvan Niţu, care va lipsi cel puţin 6 luni.

Crăciun a evoluat sezonul trecut în Liga Naţională, la CSM Satu Mare.

De asemenea, în acest joc, şi portarul Cristian Niculai şi-a trecut în cont un gol.


HC Sibiu – CSM Oradea 29-36 (14-18)

CSM Oradea: George Duma şi Cristian Niculai 1 gol – portari; Ştefan Bandi, Bogdan Mnteanu 5, Adrian Mihăilescu, Alexandru Pop 5, Devid Munea 8, Cătălin Crăciun 4, Petru Stroe 5, Codrin Zamfir, Răzvan Radu 1, Eduard Szilagyi, Cosmin Liberţ 5 şi Sebastian Iozu 1 gol. Antrenori: Sebastian Tudor şi George Tăutu.

După acest succes, CSM Oradea are 6 victorii şi un total de 18 puncte în ierarhia generală. Cu această linie de clasament, formaţia bihoreană împarte prime poziţie a clasamentului cu CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu.

Cele două formaţii cu punctaj maxim se vor duela direct în cadrul etapei viitoare, cea cu numărul 8, din Seria B a Diviziei A. Confruntarea, considerată derby-ul campionatului, este programată pentru duminică, 12 noiembrie, cu începere de la ora 17:30, la Arena Antonio Alexe, intrarea spectatorilor fiind liberă.