Echipa orădeană de handbal masculin şi-a încheiat prima etapă a pregătirilor din această iarnă şi de luni a trecut la antrenamentele cu mingea, programate la Arena Antonio Alexe. Astfel, după ce s-a pregătit în perioada 5-11 ianuarie, în cantonamentul de la Stâna de Vale, jucătorii antrenaţi de Sebastian Tudor au revenit în Oradea, unde au trecut la pregătirea specifică jocului de handbal, cu accent pe tactică şi schemele de joc. Practic, "este o perioadă de reacomodare la joc", după cum a precizat Sebastian Tudor, iar vineri este programat şi primul joc amical al acestei ierni.

De la ora 17, orădenii vor evolua în deplasare, la Timişoara, în compania formaţiei locale de primă divizie, Politehnica.

După jocul de la Timişoara, handbaliştii orădeni vor participa săptămâna viitoare, în perioada 21-23 ianuarie, la Sighişoara, la un turneu ce le va mai reuni la start şi pe formaţiile CSM Ploieşti (echipă de Ligă Naţională, unde evoluează şi fraţii Farcaş, Alexandru şi Răzvan), CSM Bacău (formaţie ce se bate la promovare din prima serie a Diviziei A) şi echipa gazdă, HCM Sighişoara.

Până la debutul returului de campionat, pe data de 7 februarie, handbaliştii de la CSM Oradea vor mai disputa apoi două partide de verificare, pe data de 28 ianuarie, de la ora 16, la Arena Antonio Alexe, cu Academia Minaur Baia Mare, şi pe 29 ianuarie, de la aceeaşi oră, 16, tot la Arena Antonio Alexe, cu Universitatea Cluj Napoca.

În prima etapă din returul Diviziei A, formaţia CSM Oradea va evolua pe data de 7 februarie, acasă, cu liderul clasamentului HCM Făgăraş. Din păcate, pentru acest meci, dar şi pentru cel din etapa următoare, în deplasare cu formaţia din Sebeş, antrenorul orădean Sebastian Tudor nu se va putea baza pe serviciile jucătorilor Elvis Acsinia şi Răzvan Niţu, suspendaţi trei etape, dintre care o rundă şi-au ispăşit-o deja.

În ceea ce priveşte, lotul de jucători, antrenorul Sebastian Tudor l-a pierdut în această iarnă pe coordonatorul de joc Stelian Babici, plecat la o echipă de ligă a II-a din Norvegia. În schimb a fost adus un portar de 19 ani, Alexandru Coman, de la Potaissa Turda, care-l va înlocui pe Adrian Gale, la care s-a renunţat, şi coordonatorul de joc Marian Clipea, în vârstă de 21 de ani, adus de la Alexandria, pentru a-l suplini pe Babici.

Astfel, cum lotul până la începerea noii stagiuni nu va mai suferi modificări, antrenorul Sebastian Tudor îi va avea la dispoziţie pentru retur pe: portarii Dragoş Nedelcu, George Flaviu Duma şi Alexandru Coman, extremele stânga Angelo Svoboda, Andrei Păuna şi Cosmin Oşvat, interii stânga Răzvan Niţu, Elvis Acsinia şi Alin Drăgan, coordonatorii de joc Marian Clipea şi Radu Răzvan Radu, interii dreapta Devid Munea şi Eduard Szilagyi, extrema dreaptă Georgel Haiduc şi pivoţii Cătălin Crăciun şi Zsolt Steiner.

Obiectivul handbaliştilor de la CSM Oradea rămâne pentru returul de campionat clasarea între primele opt echipe ale Seriei B din Divizia A.