Conducerea echipei de handbal CSM Oradea a anunţat luni transferul unui nou jucător străin. Astfel, lotul pentru Liga Zimbrilor al formaţiei bihorene s-a mai întărit cu jucătorul sârb Borivoje Djukic, cel care evoluează pe postul de inter stânga.

Înalt de 1,98 metri, cântărind 95 de kilograme şi în vârstă de 25 ani, Djukic vine la Oradea din Spania, unde a evoluat pentru Puente Genil şi Viveros Herol Nava, ultima echipă fiind cea cu care a încheiat sezonul trecut pe locul 15 în Liga Asobal.

După cum precizează conducerea CSM, în prezentarea noului jucător, Borivoje Djukic şi-a început cariera profesionistă în urmă cu şapte ani, la echipa din oraşul natal Metaloplastika Sabac. Aici a jucat şase sezoane, fiind cel mai bun marcator al echipei în sezonul 2018-2019. Ulterior, în sezonul următor, a devenit căpitanul acestei formaţii.

Djukic a jucat şi pentru echipa naţională U21 Serbiei, cu care a participat la Jocurile Mediteraneene, unde a fost cel mai bun marcator al reprezentativei Serbiei.

Mai mult, Borivoje a făcut parte din lotul lărgit al echipei naţionale a Serbiei pentru Campionatul European de handbal masculin ce a avut loc în anul 2020.

După maghiarul Márk István Kovács, Borivoje Djukic este cel de-al doilea jucător străin pe care l-a înregimentat formaţia bihoreană de handbal masculin în această vară.

În afara celor doi, CSM Oradea a mai realizat şi transferul portarului Adrian Ioan Ţenghea şi a prelungit contractele cu jucătorii Paul Oarga şi Csongor Szasz. De asemenea, staff-ul tehnic a fost întărit, prin cooptarea fostului jucător Cosmin Liberţ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!