Avocaţii firmei Nikita Studio SRL, prin care este administrat Hanul Pescarilor din Oradea, afirmă că acest complex va funcţiona şi după evacuarea firmei de pe o parte din terenurile pe care le ocupă, şi anume de pe o zecime din ele, de către Universitatea Oradea. Prin urmare, potrivit firmei, vor rămâne deschise pentru clienţi atât restaurantul, cât şi lacul de pescuit.

După ce BIHOREANUL a scris că Universitatea a câştigat luna trecută, definitiv, un proces cu SC Nikita Studio SRL, controlată de cunoscutul evazionist cu produse petroliere Racz Attila, astfel că aceasta va trebui să părăsească locaţia de aproximativ 10 hectare de teren pe care le-a închiriat în 2005 de la fosta Staţiune de Cercetări Pomicole Oradea, transferată în 2008 în patrimoniul instituţiei de învăţământ, avocaţii firmei au transmis că informaţia cu privire la suprafaţa închiriată este greşită, fiind nu de 10 hectare, ci de doar 9.883 metri pătraţi, adică sub 1 hectar, diferenţa de aproximativ 9 hectare fiind "deţinută de societate cu titlu de proprietate sau folosinţă".

Prin urmare, potrivit reprezentanţilor firmei, "afirmaţia potrivit căreia "va trebui să se mute din locaţia unde deţine un restaurant, o sală de nunţi, un bar, o pensiune, o baltă de pescuit şi un teren de fotbal" este greşită", dat fiind faptul că "societatea noastră nu va trebui să se mute" de pe celelalte 9 hectare de teren, despre care nu se precizează de la cine le-a închiriat sau cumpărat SC Nikita Studio SRL.

Aceştia transmit că Hanul Pescarilor "primeşte în continuare clienţi atât la restaurant, cât şi la lacul de pescuit, dreptul de folosinţă asupra acestor imobile nefiind afectat de încetarea contractului de închiriere încheiat cu Universitatea Oradea", astfel că şi rezervările făcute pentru sala de evenimente nu sunt în pericol.

De asemenea, firma reia şi comentarii stârnite pe Facebook în favoarea sa de ştirea privind evacuarea complexului, o parte din acestea arătând că "O să fie păcat de Han şi de lac. Nu ştiu unde o să se mai găsească la fel. A fost o oază de linişte cu terasă în aer liber" ori speculând că Universitatea va vinde terenul "la cei ce construiesc blocuri".

Dreptul la replică integral: