Câte polemici a suscitat harta votului din turul întâi, cea care arată zonele contaminate cu roşu de Moscova şi cele vopsite cu albastru de UE! S-au apucat mulţi politruci să ne atragă atenţia asupra pericolului secesiunii. Dar, de fapt, se dau de ceasul morţii nu că ne vor cotropi "bozgorii", ci fiindcă vor rămâne ei fără vaca de muls. Pentru că acum reţeta succesului politicienilor de Dâmboviţa este să ia banii din Transilvania, jumătate să-i fure şi jumătate să-i bage în zonele defavorizate, pentru a se perpetua la putere.

Eu nu văd unde e problema. Îngrijorător ar fi fost dacă toată harta era roşie sau albastră. Nu putem gândi la fel, pentru că oamenii sunt diferiţi. Unii trăiesc din alocaţie sau ajutor social, alţii au dantura completă, ba chiar şi serviciu.

Ardelenii nu votează la fel ca regăţenii din cauza diferenţelor de mentalitate. La Oradea plagiatul lui Ponta se numeşte furt, la Bucureşti doar o simplă omisiune de a pune ghilimele. La Oradea minciuna lui Dragnea e propagandă murdară, la Bucureşti metodă de guvernare.

Totuşi, dacă e să disecăm bine harta, vom vedea că şi în Ardeal există oameni care pun botul la o sticlă de ulei, cum şi în Moldova sau Muntenia sunt mulţi alegători care nu pot fi păcăliţi cu pomeni.

Mai bine priviţi Fanarul în toată splendoarea lui! Nici bine nu a ajuns Ponta favorit la Preşedinţie, că deja a început să împartă dregătorii, înghesuind trei candidaţi pentru postul de premier.

La întrebarea cum se face că după 25 de ani de la Revoluţia anticomunistă majoritatea preferă secera şi ciocanul, există un singur răspuns: ghinion!