Doi tineri din Bihor - unul din Oradea și unul din Salonta - sunt anchetaţi penal, după ce, marţi seară, poliţiştii rutieri i-au prins la volanul maşinilor sub influenţa substanţelor psihoactive.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, şoferul din Salonta, în vârstă de 21 ani, a fost oprit pe strada Republicii din Oradea, de un echipaj al Biroului Drumuri Naționale și Europene. 

„În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul care conducea autoturismul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv", se precizează în informare.

Tot luni seară, poliţiştii au oprit un şofer de 18 ani, din Oradea, pe strada Ogorului. Şi în acest caz, rezultatul testării preliminare de drog a fost pozitiv, spun poliţiştii. 

Celor doi şoferi le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

Totodată, în ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii rutieri sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!