Imaginaţi-vă că, în timpul meciului, mânjii de la FC Bihor intră la cabină pe motiv că la antrenamente antrenorul îi aleargă, în loc să-i lase să joace table. Sau cum ar fi ca, la o premieră, actorii teatrului să părăsească scena pentru că nesimţitul de director nu-i lasă să consume alcool la repetiţii?

În ce priveşte Ansamblul Folcloric Crişana nu mai trebuie să vă puneţi imaginaţia la contribuţie, fiindcă lucrurile s-au petrecut aievea. La spectacolul din finalul Toamnei Orădene, 800 de fraieri care susţin din impozite ansamblul, şi care au dat şi bani pe bilete, au văzut o demonstraţie de forţă şi nesimţire a sindicaliştilor conduşi de maestrul Toie.

La început au dat rateuri, cât să încurce dansatorii şi vreo două soliste. Carevasăzică, flăcăii au făcut puţin pe proştii, dar le-a ieşit aşa de bine încât ai fi zis că-i starea lor naturală. Culmea au atins-o însă când a venit pe scenă şeful lor, Leontin Ciucur, cu care au o răfuială mai veche. Atunci şi-au luat catrafusele şi au plecat. Or fi avut oamenii un botez în culise, că altfel nu se explică ieşirea lor! Bine că Ciucur avea negativul la el şi a putut cânta fără sindicalişti.

Poate că, după isprava asta, fratele Radu Ţîrle va refuza în sfârşit să-i mângâie pe creştet pe "toiomaci". Şi dacă tot ţine aşa de mult la ei, n-are decât să-i ia la dânsul în parohie. Să-i plimbe pe la nunţi unde se bea brifcor, se mănâncă ecleruri, iar onorariile constau exclusiv în mulţumiri de la bunul Dumnezeu.

Oricum, cred că o primă măsură ar fi schimbarea numelui ansamblului în Nuntaşii Bihorului, că oricum asta-i ocupaţia lor de bază.