Alin Florin Mateaş a fost trimis în judecată, vineri, pentru tâlhărie şi ultraj asupra poliţiştilor şi ultraj contra bunelor moravuri, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.

"Inculpatul a fost arestat pentru 29 de zile, însă ulterior instanţa a respins propunerea de prelungire a măsurii arestării, invocând un viciu de procedură.

Deocamdată încheierea dată de magistraţii Tribunalului Bihor nu a fost motivată, drept pentru care nu ştim despre ce viciu de procedură este vorba", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit sursei citate, Alin Florin Mateaş a fost cercetat pentru că pe 17 decembrie a furat o maşină din faţa unui magazin din Oradea, ameninţând proprietara cu un pistol, iar ulterior, după ce a fost depistat şi înconjurat de mai multe echipaje ale Poliţiei, a tras spre poliţişti. Poliţiştii au tras la rândul lor mai multe focuri de arme, mai întâi de avertizare, iar apoi spre suspect, rănindu-l în omoplatul drept şi în picior. Atunci, tânărul a aruncat arma, după care s-a aruncat în râul Crişul Repede, de unde a fost scos de un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean Oradea pentru îngrijiri.

"Arma inculpatului nu a fost găsită. În urma percheziţiei domiciliare, însă, au fost descoperite mai multe cartuşe pentru armă cu aer comprimat motiv pentru care s-a mers pe idea că arma pe care o avea nu era de natură să provoace moartea sau rănirea poliţiştilor. În consecinţă, deşi iniţial a fost învinuit pentru tentativă de omor asupra poliţiştilor, ulterior încadrarea a fost schimbată în ultraj", a mai spus prim-procurorul parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Magistratul a mai declarat că din cercetări a reieşit faptul că Mateaş pregătea un jaf în momentul în care a fost prins, însă pentru că bărbatul a refuzat să facă vreo declaraţie, nu au reuşit să demonstreze acest lucru. "Asupra lui s-au găsit o cagulă, sac şi o bară metalică şi a furat maşina pentru a avea cu ce să se deplaseze. Părerea mea este că această persoană reprezintă un pericol social şi sunt convins că vom mai auzi despre el în anii care urmează", a mai spus Gavra.

Citeşte şi Urmărit de poliţişti, un hoţ de maşini a tras în ei cu un pistol şi s-a aruncat în Criş (FOTO)