O femeie în vârstă de 33 ani din Oradea a fost condamnată definitiv la detenţie, după ce a fost prinsă în repetate rânduri că a furat ciocolată şi mezeluri scumpe din magazine.

Rebeca Turcuş a fost condamnată definitiv vinerea trecută, pentru furturi pe care le-a comis în perioada septembrie 2020 - aprilie 2021.

Femeia a fost prinsă furând din mai multe ABC-uri şi supermarketuri din Oradea, de unde lua în special ciocolate şi mezeluri scumpe (pastramă din piept de pui, pulpe de pui afumate, cotlet de porc, muşchi file, şunculiţă), pe care le îndesa în rucsac, cu intenţia de a le vinde apoi pe stradă.

Cu produsele pitite în geantă, ea se prezenta la casierie cu câte o sticlă de apă sau suc, sperând să scape. Numai că hoaţa era deja cunoscută de agenţii de pază ai magazinelor, iar în 12 situaţii a şi fost ridicată în timp ce încerca să iasă din magazin, recuperând astfel paguba care, dacă nu ar fi fost prinsă, ar fi depăşit 5.800 lei.

Turcuş a fost reţinută în aprilie, anul trecut, iar în urma cercetărilor, a fost trimisă în judecată pentru furt calificat în formă continuată şi, deşi faptele păreau minore, judecătorii au decis să o trimită în spatele gratiilor deoarece nu era la prima abatere.

Ea a mai ajuns în faţa instanţei şi anul trecut, pentru aceleaşi metehne, în 2020 fiind prinsă cu ciocolate şi mezeluri furate din 14 magazine, însă a fost iertată. Magistraţii au dispus atunci să fie condamnată la o pedeapsă de 1 an şi 3 luni de închisoare, a cărei aplicare a fost, însă, amânată pe 2 ani. 

"Apreciem că aplicarea unei pedepse cu amendă este exclusă, în condiţiile în care inculpata nu are surse de venit licite. Inculpata a deprins o adevărată obișnuință (nărăvire) în săvârșirea de furturi din magazine", se explică în hotărârea pronunţată vinerea trecută de Curtea de Apel Oradea, prin care s-a dispus ca femeia să fie trimisă după gratii pentru o perioadă de 1 an şi 6 luni.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, orădeanca a şi fost ridicată, în aceeaşi zi, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor.

Ea a fost dusă la Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei la care a fost condamnată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!