Două fete în vârstă de 13 ani din colonia de romi din Lugaşu de Jos au ajuns în atenţia poliţiştilor, după ce, duminică, au intrat în două case din comună de unde au furat bani, bijuterii, parfumuri şi farduri, de peste 6.000 lei.

Potrivit unui comunicat făcut public, luni, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, spargerile au fost anunţate de păgubiţi duminică după-amiază, prin numărul de urgenţă 112.

"Un bărbat din comuna bihoreană Lugaşu de Jos a sesizat că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa pe uşa asigurată cu sârmă şi au sustras un lanţ din aur de 35 de grame, un ceas bărbătesc şi bijuterii din metal galben, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 4.500 lei", se arată în comunicat.

Autorii au fost identificaţi de poliţiştii Secţiei 7 de Poliţie Rurală Tileagd. Este vorba despre două adolescente de 13 ani, ambele din colonia de romi din Lugaşu de Jos.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, tot duminică, cele două am mai mai intrat şi într-o altă locuinţă din comună de unde au furat 180 lei, 27 euro, o tabletă, două telefoane mobile, bijuterii din metal auriu sau argintiu, parfumuri, farduri şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 lei.

"În ambele cazuri, prejudiciul a fost recuperat integral", se mai arată în informare precizându-se că poliţiştii au deschis un dosar penal în caz şi efectuează cercetări pentru furt calificat.