O tânără de 20 ani din comuna Cuzalac, judeţul Sălaj, şi o alta în vârstă de 22 ani din comuna Pătrăuţi, judeţul Suceava, au fost arestate, luni, pentru o perioadă de 30 de zile, şi sunt anchetate pentru furt calificat după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost prinse "dosind" conserve şi alte produse alimentare de pe rafturile unor magazine din Oradea.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, cele două au fost reţinute în prima fază, vineri, 8 decembrie, după ce, în cursul aceleiași zile, profitând de neatenția angajaților unui magazin, au furat din raionul cu produse alimentare conserve cu carne în valoare de 772,46 lei.

Eliberate după 24 de ore petrecute în Arestul Poliţiei Bihor, Gina Cherar şi Minerva Lingurar au recidivat. „Duminică, 10 decembrie, în jurul orei 20.40, în timp ce se aflau într-un alt magazin din municipiul Oradea, ar fi sustras diverse bunuri alimentare în valoare totală de 1.062 lei”, se arată în informarea poliţiştilor.

Prinse din nou, femeile au fost prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi, în aceeaşi zi, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, care a dispus arestarea lor pentru 30 de zile.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii orădeni, în ambele cazuri.

Cele două hoaţe au fost depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Bihor, iar poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Oradea continuă cercetările pentru documentarea întregii lor eventuale activități infracționale.

Pentru a evita astfel de cazuri, poliţiştii recomandă patronilor de magazine cu autoservire să amenajeze un colț cu rafturi unde clienţii să îşi lase bagajele voluminoase, iar vânzătorilor să îi urmărească pe oamenii care doar se plimbă prin magazine, fără un scop anume, şi mai ales pe cei cu vestimentaţii largi. „Atenţie sporită trebuie acordată persoanelor care pot ascunde sub rochii foarte largi buzunare special confecţionate pentru a ascunde diverse produse”, a explicat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău.