Un bărbat din localitatea bihoreană Tarcea a fost arestat preventiv, după ce a încercat să jefuiască apartamentul unei orădence care, însă, era acasă şi l-a surprins în "acţiune". Bărbatul a apucat să-i ia femeii poşeta cu carduri bancare, 900 de lei și un telefon mobil, după care a fugit împreună cu complicele, un orădean, care stătea "de şase" în faţa apartamentului. 

Incidentul s-a produs marţi seară, în jurul orei 19, într-un bloc din cartierul Rogerius din Oradea.

Proprietara apartamentului a uitat să încuie uşa, iar cei doi hoţi au vrut să profite. În timp ce orădeanul de 50 ani a rămas pe coridor, în faţa uşii, ca să stea de pază, amicul său, un bărbat în vârstă de 36 ani din Tarcea, a intrat în locuinţă. Nu a apucat să cotrobăie mult, căci auzind gălăgie, proprietara apartamentului a ieşit din cameră, dând nas în nas cu el.

Speriat, hoţul a fugit, dar nu înainte de a lua şi poşeta femeii, în care aceasta avea documente, carduri bancare, 900 de lei și un telefon mobil. 

Păgubita a sunat imediat la Poliţie, iar hoţii au fost prinşi şi reţinuţi, miercuri, pentru 24 de ore, bihoreanul din Tarcea sub acuza de furt calificat, iar orădeanul pentru complicitate la furt calificat.

Poliţiştii au recuperat şi poşeta furată, împreună cu toate bunurile şi banii, care a fost returnată proprietarei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului Oradea l-au prezentat pe bărbatul de 36 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria din municipiu, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei, cu propunere de arestare preventivă.

Acesta se numeşte Ionuţ Cristian Maghiar şi este recidivist, motiv pentru care judecătorul de drepturi și libertăți a şi admis propunerea procurorului, emiţând pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Măsura mai poate fi contestată de bihorean la Tribunalul Bihor.

Complicele său este cercetat în libertate.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!