Motoare cromate, bere rece, fete frumoase şi rock de şcoală veche. Bike Fest X 3 organizat în weekend, în Ştrandul cu valuri din Băile 1 Mai, de cluburile Invictus, Black Eagles şi Hawsk a avut toate ingredientele unui festival moto reuşit.

După două zile de petreceri şi concursuri atmosfera a fost turată sâmbătă seară la maxim de concertul Cargo susţinut, potrivit organizatorilor, în faţa a peste 700 de participanţi.

Spectacolul a fost deschis în jurul orei 21 de orădenii de la N.O.R., care au ieşit la bătaie un sound viguros de rock alternativ care a prins atât de bine la public încât motocicliştii, care din motive obiective urăsc ploaia, i-au cerut trupei să iasă la bis: "N.O.R.! N.O.R!".

Cheful bikerilor s-a făcut auzit sâmbătă seară până în Sînmartin. Vuietul uşor care se făcea simţit la ieşirea de pe DN 76 pentru virajul către Băile 1 Mai, în centrul staţiunii suna ca o cascadă, iar în faţa scenei din ştrand se transforma într-o furtună de tunete care transforma în spună inclusiv berea deja băută. În jurul orei 22:30 "Hora mare pe motoare!" tuna în toată staţiunea.

Rokerii de la Cargo n-au îmbătrânit degeaba. La gardul din faţa scenei s-au adunat sute de motociclişti sau doar iubitori de motoare, de la puştoaice de liceu îmbrăcate în tricorui negre largi și bikeriţe cu buzele rujate vânăt şi fesele înghesuite în pantaloni de piele, până la bikeri raşi în cap cu bărbi de wikingi şi vestele negre de piele trase peste bustul gol.

Cei mai beţi sau doar îndrăzneţi au început să danseze pe ritmurile Cargo, cei mai comozi s-au mulţumit să dea din cap stând pe terasele din ştrand la o bere rece iar cei mai mici s-au înghestuit între zăbrelele gardului să vadă cât mai bine trupa.

"Hora mare pe motoare", "Noaptea ielelor", "Batacanda", "Nu mai am ţigări" sau "Ploaia" au fost piesele de rezistenţă ale unui concert rock de o oră şi jumătate încheiat după miezul nopţii cu demonstaţie de forţă în care organizatorii şi-au turat motoarele la concurenţă cu basul boxelor.

Show-ul s-a încheiat pe acordurile piesei "Born tu be wild" cu un foc de artificii la lumina căreia parte din participanţi s-au îndreptat spre maşini sau autobuzele puse la dispoziţie de OTL. Ceilalţi, majoritatea, au rămas să petreacă în continuare. Vorba celor de la Cargo: "Noapte cruntă de beţie, până-n zori de zi să fie!"