Scăpat cu pedeapse cu suspendare într-un proces în care era acuzat de 6 infracţiuni de furt calificat şi într-altul în care i se imputa că a condus fără permis, un bihorean în vârstă de 24 ani a ajuns în final după gratii, căci a comis-o din nou.

Este vorba despre Andrei Gabriel Ardelean, un tânăr din localitatea Talpoş, comuna Batăr. Tânărul a fost condamnat în 23 mai anul trecut pentru conducere fără permis, iar în luna februarie a.c. la 1 an şi 4 luni de detenţie într-o cauză care privea 6 infracţiuni de furt.

Ambele condamnări au fost dispuse cu suspendarea condiţionată a executării pedepselor pe o perioadă de probă, însă Ardelean a comis-o din nou, ajungând în acest an pentru a treia oară în faţa judecătorilor, pentru conducere fără permis a unei maşini neînmatriculate.

De astă dată, însă, magistraţii l-au condamnat la detenţie, adăugând la noua pedeapsă de 8 luni de detenţie şi pedepsele neexecutate, motiv pentru care, în final, Ardelean a încasat o condamnare de 3 ani, 1 lună şi 10 zile de detenţie.

Sentinţa pronunţată în luna iulie de Judecătoria Salonta a rămas definitivă pe 1 noiembrie şi, pentru că tânărul nu a fost găsit acasă de poliţişti, acesta a fost dat în urmărire naţională.

Ardelean a fost prins luni, 5 noiembrie, de polițiștii Secţiei 9 de Poliţie Rurală Cefa, în momentul în care a revenit la domiciliu, fiind ridicat şi încarcerat în Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.