Un tânăr de 27 ani din Cărpinet a ajuns, marţi, în Arestul Poliţiei Bihor, iar miercuri va fi prezentat Judecătoriei Beiuş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile după după ce, luni, a furat 200 euro dintr-o locuinţă din Uileacu de Beiuş şi a fugit cu un moped pentru care nu avea permis de conducere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, dispariţia banilor a fost reclamată, luni, în jurul orei 12.30, chiar de proprietară, o femeie de 67 ani din Uileacu de Beiuş.

„Aceasta a sunat la 112 să reclame că o persoană necunoscută a pătruns în locuinţa sa şi a sustras 200 euro, iar apoi a fugit de la faţa locului pe un moped”, a declarat reprezentanta Poliţiei.

În scurt timp, poliţiştii au reuşit să-l găsească pe individ, însă acesta a refuzat să oprească mopedul la semnalul poliţiştilor şi a continuat să conducă spre Finiş, până când, în final, ajuns din urmă de o maşină de Poliţie, s-a speriat, s-a dezechilibrat, a lovit cu mopedul partea dreaptă a autospecialei, iar apoi s-a răsturnat în şanţ.

Rănit uşor, tânărul a refuzat internarea, fiind condus la sediul Poliţiei Rurale Beiuş, pentru audieri. În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că acesta nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, asupra lui, au fost găsiţi şi cei 200 euro furaţi, care au fost restituiţi proprietarei.

„Marţi, poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Beiuş l-au reţinut pe cel în cauză, iar miercuri, 9 septembrie, acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş şi la Judecătoria Beiuş cu propunere de arestare preventivă, pentru furt calificat şi conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, a mai declarat Dinu.