Un bărbat de 38 ani din localitatea bihoreană Leş a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru furt calificat în formă continuată, a anunţat purtătotorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada noiembrie - decembrie 2010, la nici două luni după eliberarea din Penitenciar unde a fost închis tot pentru furt, bărbatul a comis trei noi fapte similare. "Pe 10 noiembrie, a intrat în incinta unei firme de unde a furat geanta unei angajate, în care se găseau bani, acte de identitate şi carduri bancare. O săptămână mai târziu, pe 17 noiembrie, a sustras dintr-un atelier auto 200 lei, bani care se aflau pe un birou, iar pe 9 decembrie, din incinta unei alte societăţi, a luat 550 lei dintr-o poşetă şi un laptop marca Dell Inspiron 1300", a declarat Moţiu.

Spre ghinionul bărbatului, în toate cele trei cazuri, a fost surprins de camerele de supraveghere ale firmelor.

"Inculpatul a încercat să scape de răspundere pozând în bolnav psihic, însă în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice. Concluziile comisiei medico-legale au fost că inculpatul a avut discernământ la momentul comiterii faptelor, deşi prezintă un retard mintal uşor şi tulburări de personalitate", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Bărbatul, care are antecedente penale, riscă acum închisoare între 3 şi 15 ani.