Un orădean în vârstă de 26 de ani a fost reţinut, joi, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, care îl cercetează pentru furt calificat.

Potrivit unui comunicat al Poliției Bihor, tânărul e acuzat că, în ultimele două luni, a intrat în mai multe magazine din oraş de unde a furat numai băuturi scumpe.

Astfel, pe 29 ianuarie a furat dintr-un magazin o sticlă de votcă de 100 lei, iar pe 6 februarie, a revenit ca să ia 4 sticle de coniac în valoare de 280 lei. Pe 12 februarie, hoţul a ochit un alt ABC, de unde, profitând de neatenţia personalului, a luat o sticlă de whiskey în valoare de 70 de lei.

Ultima faptă a comis-o pe 20 februarie, când a intrat într-un alt magazin de unde a plecat cu  o sticlă de whiskey şi o alta de votcă, provocând un prejudiciu de 188,39 lei.

Identificat în final cu ajutorul camerelor de supraveghere ale magazinelor, tânărul a ajuns, joi, în Arestul Poliţiei, polițiștii urmând să-l prezinte, vineri, în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

"Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat", se precizează în comunicatul Poliţiei.