Un bărbat în vârstă de 44 ani din Marghita a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Luni dimineaţa, poliţiştii orădeni l-au prins la scurt timp după ce a furat portmoneul unei femei care călătorea cu tramvaiul în zona pieţei Unirii.

Ghinionul hoţului, pe care îl cheamă Robert Orgovan, a fost că femeia şi-a dat seama imediat că-i lipseşte portofelul şi a apucat să sune la 112 înainte ca tramvaiul să oprească în staţie. Imediat, o patrulă de poliţie aflată în Piaţa Unirii a pornit spre staţie, iar în momentul în care hoţul a vrut să coboare, acesta a fost prins de agenţi.

„Polițiștii orădeni au recuperat integral prejudiciul și l-au restituit proprietarei”, se arată în comunicatul de presă transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Orgovan nu era la primul său furt comis în tramvai. Miercurea trecută, bărbatul a fost prins că a furat un portmoneu cu acte și bani dintr-un ghiozdan pe care un călător îl purta pe umeri, cauzând o pagubă de 400 lei. Și cu acea ocazie bărbatul a fost depistat de polițiștii orădeni imediat după comiterea faptei, iar prejudiciul a fost recuperat integral.

Orgovan a fost reţinut, luni, de polițiștii orădeni şi prezentat, marţi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorii s-au adresat instanţei, solicitând emiterea pe numele bărbatului a unui mandat de arestare preventivă pentru furt calificat, cerere care a şi fost admisă. Judecătorul de drepturi şi libertăți a dispus arestarea lui Robert Orgovan pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.  

Pentru evitarea unor astfel de neplăceri, specialiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Bihor îi sfătuiesc pe cetăţeni să fie foarte atenţi în locuri aglomerate, pieţe, magazine, în mijloace de transport în comun deoarece hoţii îşi aleg victimele cu predilecţie din rândul persoanelor vârstnice, îngândurate, neatente la ce se petrece în jurul lor, cu geanta ori poşeta într-o poziţie favorabilă furtului.

„Poşeta, geanta trebuie să fie ţinute sub braţ sau în partea din faţă a corpului, lipite de haină. De asemenea, evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare. Dacă, totuşi, aveţi asupra dumneavoastră sume considerabile, nu ţineţi toţi banii într-un singur loc!”, se arată în informare.

Poliţiştii le recomandă, totodată, călătorilor să nu păstreze bani, telefoane mobile sau alte bunuri de valoare în buzunarele laterale ale vestimentaţiei, genţilor sau sacoşelor, să nu se înghesuie şi să nu permită să fie înghesuiţi.