Un tânăr în vârstă de 21 ani din Finiş este cercetat pentru tăiere fără drept de arbori după ce, vinerea trecută, a fost prins de poliţişti în timp ce decima o pădure din apropierea comunei aparținând ocoalelor silvice Codrii Beiușului și Lăzăreni.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, până să fie prins tânărul, acesta a reuşit să taie 17 arbori din speciile carpen, frasin şi fag, dintr-o pădure situată în locul numit „Valea Moșcoru”.

"Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților celor două ocoale silvice. Totodată a fost confiscat și motofierăstrăul folosit la tăierea ilegală a arborilor", se precizează în informare.

Tot confiscate au fost două transporturi de lemne găsite de poliţiştii din Tinca în timpul unor acţiuni în trafic pe drumul judeţean 792A.

Primul transport, de 6,32 metri cubi de lemne de foc a fost confiscat de la un bărbat în vârstă de 35 ani din Cocuba Mare în timp ce al doilea, de 3 metri cubi, a fost luat de la un bărbat în vârstă de 51 ani din Tinca. "Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional", se mai arată în comunicatul Poliţiei Bihor.