Un adolescent în vârstă de 15 ani din comuna bihoreană Cefa a fost reţinut pentru 24 ore, iar în prezent este cercetat sub control judiciar pentru furt calificat în formă continuată după ce, în decurs de patru zile, a furat un moped, două scutere şi o bicicletă din Oradea, provocând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de lei.

Poliția Bihor a transmis căâ, în seara de 14 aprilie, adolescentul ar fi furat un moped în valoare de 2.000 lei dintr-o parcare din municipiu, iar în zorii zilei de 16 aprilie ar fi luat un scuter lăsat nesupravegheat în fața unui bloc de locuințe de pe strada Someșului, cauzând un prejudiciu total estimat de proprietar la 2.500 de lei.

Același tânăr este bănuit că, în seara de 2 mai, a sustras o bicicletă lăsată de proprietar asigurată cu un cablu, de balustrada de la parterul unui imobil de locuințe de pe Bulevardul Decebal, cauzând un prejudiciu de 500 de lei iar apoi, în noaptea de 4/5 iulie a furat un scuter din fața unui imobil de pe strada Constantin Noica cauzând o pagubă de 5.000 de lei.

„Marți, 19 iulie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore faţă de tânărul de 15 ani. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii orădeni au reuşit să recupereze trei dintre vehiculele sustrase, care au fost returnate proprietarilor", a explicat, miercuri, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău. Singurul vehicul care nu a fost găsit, încă, este scuterul furat de pe strada Someșului.

După expirarea perioadei de reţinere, adolescentul va fi lăsat acasă, întrucât anchetatorii au decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar, măsură dispusă pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!