Un bărbat în vârstă de 31 ani din Sânnicolau Român a fost reţinut, marţi, pentru 24 ore, şi este anchetat pentru furt calificat, bănuit fiind că a sustras 23 de oi gestante din saivanele unor crescători de animale din zonă.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa, în perioada 1- 5 ianuarie, în acest an, bărbatul a furat 11 ovine, gestante, rasa țurcană, cauzând un prejudiciu estimat la 9.000 lei, iar ulterior, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, a furat alte 12 ovine, tot gestante, din rasa țurcană, dintr-un alt saivan de animale, cauzând un prejudiciu estimat la 7.000 lei.

Hoţul a fost identificat de poliţiştii din Cefa, care suspectează că acesta a şi vândut animalele furate.

Cert este că prejudiciul cauzat fermierilor nu a fost recuperat, în condiţiile în care furturile de ovine în zonă s-au înmulţit. După cum spun sursele BIHOREANULUI, doar în ultimele luni au fost furate 96 de oi gestante, fără ca, până în prezent, poliţiştii să recupereze animalele ori măcar contravaloarea acestora.

Ancheta în caz este continuată de poliţiştii din Cefa, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!