Un hoţ de 42 ani, abia ieşit din Penitenciarul Oradea, unde a ispăşit o pedeapsă pentru furt, s-a întors în spatele gratiilor după ce poliţiştii au descoperit că a furat nu mai puţin de 15 pubele din oraş.

Marius Vlaica fusese eliberat la sfârşitul lunii mai, după ce a executat o pedeapsă de trei ani încasată tot pentru furturi. Imediat după eliberare, s-a şi reapucat de treabă. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea îl cercetează acum pentru furt în formă continuată, deoarece din 3 iunie şi până pe 6 septembrie Vlaica a furat în total 15 recipienţi de deşeuri, cu ultimul fiind prins în flagrant la scurt timp după ce l-a luat, cu gunoi cu tot, din faţa unei case de pe strada Tarcăului.

Anchetatorii susţin că bărbatul a "ridicat" nu doar pubelele oamenilor, lăsate în faţa caselor, ci şi containerele Bisericii Baptiste Emanuel, trei la număr, plus încă două pubele din incinta creşei de pe strada Haţegului. Procurorii au reuşit să recupereze doar patru recipiente, celelalte fiind vândute între timp de hoţ.

Prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, hoţul şi-a recunoscut faptele, declarând că le-a comis pentru a-şi asigura traiul zilnic, deoarece nu are un loc de muncă. Deşi Vlaica a cerut clemenţă, aducând ca argument faptul că a fost sincer şi şi-a recunoscut faptele, judecătorul a decis arestarea lui pentru 29 de zile.

RER Ecologic Service se confruntă de mai multă vreme cu acest fenomen, recipientele fiind continuu furate de pe străzile oraşului.