Un tânăr care a încercat să fure bani de la 3 ATM-uri din Oradea respectiv Salonta, a fost "săltat" de poliţişti din trafic, la scurt timp după ce a fost surprins pe camerele de supraveghere instalând unul dintre dispozitivele artizanale cu ajutorul cărora urma să comită faptele.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia Bihor, acţiunea poliţiştilor s-a desfăşurat vineri dimineaţă în urma unui apel primit prin 112 de la reprezentanţii unei unităţi bancare de pe strada Dimitrie Cantemir. "Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că o persoană necunoscută ar fi montat un dispozitiv în interiorul ATM - ului băncii, încercând astfel să sustragă bani", se precizează în informare. 

În scurt timp, la locul indicat au ajuns poliţişti de la Biroul de Ordine Publică Oradea, de la Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic Bihor, iar în urma investigaţiilor pornite, poliţiştii l-au identificat pe autor, dar şi maşina cu care circula, aceasta fiind localizată imediat în trafic, în apropierea străzii Universității, de unde hoţul a şi fost ridicat, în scurt timp.

Este vorba despre un bărbat de 25 de ani, din municipiul Hunedoara, condamnat în trecut pentru furturi şi înşelăciune. Acesta era căutat deja, pentru furturi din bancomate comise în oraşele Hunedoara şi Deva. 

De altfel, din cercetările care au urmat, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au aflat că bărbatul a montat dispozitive similare la un bancomat din Salonta şi la un altul din Oradea.

"Acesta ar fi încercat să sustragă diverse sume de bani cu ajutorul unor dispozitive confecționate artizanal, lipite pe fanta de eliberare a banilor, prevăzute cu bandă dublu adezivă, care ar fi avut rolul de a reține banii eliberați în momentul în care o persoană solicita eliberarea acestora. În nici unul din cele 3 cazuri, bărbatul nu a reușit să obțină astfel banii pe care intenționa să îi sustragă", se precizează în informarea poliţiştilor. 

În urma percheziției, în maşina condusă de hoţ au fost găsite diverse scule, baghete de aluminiu, bandă adezivă și alte obiecte pe care le folosea la comiterea faptelor, toate fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor.

Cert este că vineri, hunedoreanul de 25 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru tentativă de furt în formă continuată, iar sâmbătă a fost escortat în municipiul Hunedoara, unde este anchetat pentru furt. 

În cazul de la Oradea, cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.