Un tânăr în vârstă de 23 ani din Oradea a ajuns în Arestul Poliţiei Bihor pentru furt calificat, după ce, în decurs de trei săptămâni, profitând de absenţa proprietarilor, a furat bunuri de peste 7.000 lei din curţile sau casele unor orădeni.

Tânărul, Matei Mărcuţ, este cercetat de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Oradea, care susţin că prima spargere a fost comisă în perioada 4-10 aprilie.

"Prin escaladarea gardului, acesta ar fi pătruns în curtea unui imobil din Oradea şi apoi prin escaladare şi efracţie în interiorul imobilul şi ar fi sustras o maşină electrică de tuns iarba, o maşină de şlefuit electrică şi aproximativ 20 metri de ţeavă din cupru, pe care a dislocat-o de la centrala termică, cauzând un prejudiciu apreciat la 4.200 lei", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de poliţişti.

Tot Mărcuţ e bănuit de o spargere comisă în perioada 10-11 aprilie, dintr-o altă locuinţă, de unde a furat un cuptor cu microunde, cauzând un prejudiciu apreciat la 200 lei.

De asemenea, orădeanul este suspectat şi că, în perioada 15-22 aprilie, prin escaladare şi efracţie, a pătruns într-un alt imobil din Oradea şi în anexele respectivei locuinţe, de unde a plecat cu o motocoasă, un cuptor cu microunde, un aspirator, ţevi din cupru de diverse forme şi dimensiuni şi două distribuitoare de apă caldă din alamă, cauzând un prejudiciu apreciat de proprietar la 3.300 lei.

Prins de poliţişti, Matei Mărcuţ a fost reţinut, miercuri, în Arestul IPJ, iar joi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Tânărul a fost încarcerat, însă cercetările continuă "pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului".