Un bărbat dat în urmărire naţională din toamna trecută a fost prins, marţi, de poliţiştii orădeni.

Lakatos Jozsef (foto) fusese condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru furt calificat, după ce, aflat la un priveghi împreună cu un amic, a intrat într-o casă din vecini a cărei proprietară era plecată din ţară şi a luat mai multe bunuri.

Potrivit comunicatului transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, orădeanul de 28 ani avea o condamnare de 1 an şi 6 luni de detenţie. Verdictul a fost pronunţat anul trecut, pe 14 octombrie, la Curtea de Apel Oradea şi viza o spargere de locuinţă pe care bărbatul a comis-o în decembrie 2017.

Împreună cu un amic, Budai Iosif, care a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare, Lakatos a intrat în curtea unei case, sărind peste gard, iar apoi şi în locuinţă, pe uşa închisă, dar neasigurată, furând bijuterii, role cu conductori electrici, dar şi un samovar. 

Furtul a fost descoperit de tatăl proprietarei, care supraveghea locuinţa în absenţa fiicei, iar hoţii au fost prinşi în scurt timp, în baza urmelor papilare pe care le-au lăsat pe lucrurile din casă.

Poliţiştii au recuperat şi bunurile furate, iar un an mai târziu, în iulie 2018, cei doi hoţi au fost trimişi în judecată şi condamnaţi definitiv anul trecut, la Curtea de Apel Oradea.

Atât că, abia eliberat din închisoare, unde a stat tot pentru fapte similare, Lakatos nu a mai vrut să se întoarcă. Aşa că s-a făcut nevăzut, fiind prins, marţi, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri cu sprijinul colegilor de la Biroul de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului Oradea. 

El a fost depus la Penitenciarul Oradea, unde îşi va executa pedeapsa.