Un orădean în vârstă de 38 ani a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de zile şi este anchetat pentru furt calificat după ce a fost prins că a sustras într-o săptămână 5 biciclete din scările unor blocuri din Oradea. 

Din cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea, furturile au fost comise în perioada 14 - 21 aprilie, iar hoţul a acţionat pe timpul zilei, tăind cablurile metalice cu care erau asigurate bicicletele în scările de bloc. 

Valoarea prejudiciului total cauzat de bărbat este estimată la peste 7.600 lei. Prejudiciul nu a fost recuperat. 

Bărbatul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Solyom Mihai şi este specializat în furturi de biciclete, a fost surprins în "acţiune" şi de camera de supraveghere montată în scara blocului unde a comis una dintre fapte, videoclipul fiind publicat pe site-ul bihorjust.ro.

Hoţul a fost prins, miercuri, de poliţiştii orădeni, care l-au reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei. "Joi, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost admisă, instanţa emiţând pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile", a explicat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Ancheta este continuată de poliţişti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.