Grupul Hilton a semnat luni, 9 noiembrie, cu SC Calipso SA, firmă patronată de SIF Banat Crişana, un contract de management pentru o unitate hotelieră cu 147 de camere care va fi inaugurată în septembrie 2010 la Oradea sub brandul Doubletree by Hilton. "Dacă nu m-aş fi ocupat de 6 ani de operaţiunile Hilton din România, nu aş fi aflat de acest oraş minunat. Sper să contribuim la creşterea faimei oraşului Oradea în întreaga lume", a declarat luni, în cadrul unei conferinţă de presă la Oradea, Didier Martin, vicepreşedintele operaţiunilor internaţionale din Austria şi estul Europei.

În ceea ce priveşte conducerea viitorului hotel din Oradea, reprezentanţii grupului au fost mai rezervaţi. "Deocamdată nu a fost desemnată o persoană anume, dar după toate probabilităţile în prima fază acesta va condus de un manager din străinătate", a spus Sorin Ionescu, consultant în cadrul Fivestar Hospitality, care s-a ocupat de mediatizarea evenimentului.

Prezent la conferinţa de presă, Ioan Cuzman, directorul general al SIF Banat Crişana, proprietarul viitoarei unităţi hoteliere, a spus că locaţia de la Oradea a fost aleasă datorită apropierii de zona turistică a Munţilor Apuseni şi traseul viitoarei autostrăzi construite de Bechtel. "Pentru noi grupul Hilton constituie o garanţie în ceea ce priveşte calitatea managementului. Hilton este un brand important care va ridica valoarea oraşului Oradea", a spus Cuzman.

Destinat turismului de afaceri şi turismului balneo-climateric, hotelul de cinci stele Hilton, din Oradea, va avea facilităţi de întâlniri şi conferinţe pentru aproximativ 350 de persoane, restaurant, bar, centru spa şi piscină. Unitatea este situată la circa un kilometru de centrul oraşului, pe malul Crişului Repede, lângă Bazinul Olimpic.

Grupul hotelier Hilton va încheia pe profit anul acesta operaţiunile din România desfăşurate prin unitatea din Bucureşti. "Hilton Bucureşti a înregistrat anul acesta un grad de ocupare de 65%, în scădere cu 3% faţă de anul trecut, dar în mod cert pe profit şi cu o majorare a cotei de piaţă", a mai spus Didier Martin.