Hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea, de patru stele, va avea un nou proprietar. Holdingul SIF Hoteluri, care a deţinut până în prezent unitatea hotelieră, şi-a înştiinţat acţionarii că tranzacţia a fost pecetluită pe 3 iunie, precum şi că preţul stabilit prin negociere directă este de 11 milioane de euro. 

BIHOREANUL a aflat că hotelul va intra în proprietatea unei firme din Oradea. Este vorba de Elias Power SRL, administrată de Alexandru Pop şi parte a grupului Sapient. 

„Cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul imobiliar, Sapient Group s-a dezvoltat constant pe mai multe paliere. În ultimii ani, ne-am orientat intens și spre industria hotelieră. Drept dovadă, am preluat atât hotelul Vital din Băile Felix, cât și managementul Pensiunii Empire, din Băile 1 Mai. Noua achiziție ne completează portofoliul și ne introduce în lumea turismului orădean, un segment în plină ascensiune, din care ne bucurăm să fim parte”, a declarat miercuri, contactat de BIHOREANUL, omul de afaceri Alexandru Pop. 

Potrivit reprezentantului grupului Sapient, hotelul din Oradea va rămâne în lanţul DoubleTree by Hilton. 

Pe site-ul SIF Hoteluri se precizează că "promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare privind transferul întregii activităţi hoteliere, economice şi comerciale, desfăşurate în cadrul Hotelului DoubleTree by Hilton, incluzând imobilele, mijloacele fixe, obiectele de inventar, stocurile de mărfuri, activele mobile necorporale, angajaţii, contractele cu furnizorii şi orice alt activ corporal sau necorporal" s-a încheiat pe 3 iunie. 

Tranzacţia s-a realizat prin negociere directă, arată informarea SIF Hoteluri, "preţul final fiind de 11 milioane euro, situându-se peste limita superioară a intervalului de preţ estimată prin raportul de evaluare". 

Cumpărătorul urmează să achite un avans în valoare de 4 milioane de euro, iar diferenţa va fi plătită odată cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare. "Transferul dreptului de proprietate de la vânzător la cumpărător urmează să se efectueze numai la momentul achitării integrale a preţului", se mai precizează în informarea către acţionari. 

Amintim că holdingul SIF Hoteluri a decis să scoată la vânzare hotelul în contextul crizei generate de pandemie, care i-a afectat puternic activitatea.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!