Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) holdingului SIF Hoteluri (ce aparţine SIF Banat-Crişana) a decis vânzarea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea, de patru stele. 99,9% dintre voturile exprimate au fost "pentru" scoaterea pe piaţă a hotelului. 

AGEA s-a ţinut pe 17 martie, iar hotărârea a fost publicată pe portalul oficial al holdingului. 

"Se aprobă vânzarea hotelului operat sub brandul DoubleTree by Hilton, situat în Oradea, Aleea Ştrandului nr 9, judeţ Bihor, prin intermediul unui transfer cu titlu universal de bunuri active şi pasive (...) cu 99,9502% voturi pentru, 0,0498% voturi împotrivă şi 0% abţineri din totalul de 31.839.283 voturi exprimate", se arată în raportul SIF Hoteluri. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, măsura a fost propusă "în urma unei analize interne aprofundate" şi este motivată prin faptul că "activitatea hotelurilor din patrimoniul SIF Hoteluri a fost grav afectată de criza generată de pandemie".

Concret, în propunerea de vânzare, sunt enumerate: "rezultatul negativ înregistrat de la deschidere până în prezent de Hotel Doubletree by Hilton Oradea şi evitarea acumulării unor pierderi suplimentare; costurile de brand şi management ridicate; necesarul ridicat de CAPEX pentru compensarea uzurii fizice şi morale a mijloacelor fixe şi a obiectelor de inventar; lipsa acută de personal calificat şi creşterea preţurilor la materii prime, mărfuri, utilităţi etc; riscul continuării pandemiei pe perioade mai lungi de timp care să submineze activitatea şi veniturile generate de ansamblul hotelier; criza economică post-pandemică".

Urmează să fie făcut un raport de evaluare care să indice valoarea de piaţă a hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea. Ulterior, unitatea de cazare poate fi vândută inclusiv prin negociere directă.

Hotărârea privind vânzarea DoubleTree by Hilton:

(sursa: sif-hoteluri.ro)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!