Hotelul Ramada încearcă să scape de datorii. Compania ABA Turism, deţinătoarea hotelului din Oradea, a intrat în insolvenţă la cerere pe 6 mai.

Compania va intra într-un program de restructurare gestionat de firma Prompt Insolv, care a stabilit pentru 20 iunie data limită de depunere a cererilor de admitere a creanţelor.

Procesul privind insolvenţa companiei este pe rolul Tribunalului Bihor, singurul intervenient fiind, deocamdată, Pireus Bank România.

Potrivit unui comunicat al firmei, "activitatea operaţională a Hotelului Ramada se va desfăşura în continuare, pe toată durata reaorganizării, în cele mai bune condiţii". Anunţul, extrem de laconic, nu face nicio referire la cauzele pentru care ABA Turism a fost nevoită să declare insolvenţa.

Potrivit siteului antitepari.ro, la sfârşitul lunii martie ABA Turism acumulase obligaţii de plată restante către stat şi partenerii de afaceri în valoare de 52,2 milioane lei şi nu dispunea de lichidităţi pentru stingerea acestora.

Din 2010, de la lansarea Hotelului Ramada, ABA Turism a încheiat fiecare an pe minus. Dacă în 2011 compania a înregistrat pierderi de 2,1 milioane lei la o cifră de afaceri de 7,6 milioane lei, în 2012 pierderile s-au dublat, la suma de 4 milioane lei, la o cifră de afaceri de 8,4 milioane lei.